31.4 C
Athens
June 26, 2024
Image default
WORLD

Βουλγαρία – ΒΤΑ: Εννέα χώρες θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ιστορικών Αναπαραστάσεων στο Φρούριο Τσάρεβετς

Αναπαραστάτες από εννέα χώρες θα λάβουν μέρος στο Διεθνές Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ιστορικών Αναπαραστάσεων στο Τσάρνοβγκραντ, στο Φρούριο Τσάρεβετς, από τις 7 έως και τις 9 Ιουνίου, δήλωσαν οι διοργανωτές. Η 9η διοργάνωση του φεστιβάλ έχει θέμα “Παραμύθια και Θρύλοι” και σχεδόν 200 συμμετέχοντες να αναπαραστήσουν δραματικές και ρομαντικές στιγμές από την εποχή του Δεύτερου Βασιλείου της Βουλγαρίας.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι τα ρουμανικά συγκροτήματα Brown Bear από το Βουκουρέστι, Black Dragon από το Μπρασόβ και Truverii, το ελληνικό Protospartarii από την Αθήνα και το σερβικό White Eagles από το Βελιγράδι.

Για πρώτη φορά, θα υπάρχουν αυτοαπασχολούμενοι αναπαραστάτες από την Ουκρανία, το Καζακστάν, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Μερικοί μεταξύ αυτών ζουν στη Βουλγαρία και θα αναπαραστήσουν την καθημερινή ζωή των λαών τους από τα μεσαιωνικά χρόνια, ανέφεραν οι διοργανωτές.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης επιδείξεις μεσαιωνικών χειροτεχνιών, μόδας και μαγειρικής, τοξοβολία, διάφορα τουρνουά μάχης και κουκλοθέατρο βασισμένο σε βασιλικά παραμύθια και μύθους.

Το Διεθνές Μεσαιωνικό Φεστιβάλ του Τάρνοβγκραντ διοργανώνεται από τον Σύλλογο Τάρνοβτσι, τον Δήμο Βέλικο Τάρνοβο στη βορειοκεντρική Βουλγαρία και το Περιφερειακό Ιστορικό Μουσείο.

Related posts

ΕΕ: Οι αποφάσεις για τις κορυφαίες θέσεις των ευρωπαϊκών θεσμών στις 27-28 Ιουνίου

banks

Ισπανία: Απεργία της αεροπορικής εταιρείας Iberia προκαλεί προβλήματα στις μετακινήσεις

banks

Στη Βρετανία περνούν το 2024 τα ηνία της δύναμης ταχείας αντίδρασης VJTF του ΝΑΤΟ

banks

Η Ουκρανία έπληξε αποθήκη πετρελαίου στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας

banks

ΟΗΕ: Ο λιμός στην Λωρίδα της Γάζας είναι σχεδόν αναπόφευκτος, αν δεν αλλάξει τίποτε

banks

Μπουρούντι: Κλείνει τα σύνορα με τη Ρουάντα λόγω επιθέσεων από αντάρτες

banks