33.5 C
Athens
June 21, 2024
Image default
WORLD

Βουλγαρία: Σε περισσότερους από 6 εκατ. τόνους υπολογίζεται η φετινή συγκομιδή σιτηρών

Σε περισσότερους από έξι εκατομμύρια τόνους υπολογίζεται η φετινή συγκομιδή σιτηρών στη Βουλγαρία, τόνισε σήμερα ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων Γκεόργκι Τάχοφ. Ο υπουργός παρέστη σε εκδήλωση για την έναρξη του θερισμού στο χωριό Ζλατιτράπ της επαρχίας Πλόβντιβ (Φιλιππούπολης). Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας “Ψωμί της Ειρήνης”, αναφέρει η ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Γεωργίας και Τροφίμων.

Ο Τάχοφ διευκρίνισε ότι σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, η εκτιμώμενη παραγωγή θα είναι 6,1-6,3 εκατ. τόνοι σιταριού και περισσότεροι από 800.000 τόνοι κριθαριού. “Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες μέχρι στιγμής μας γεμίζουν σιγουριά ότι η ποιότητα της σοδειάς θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα”, ανέφερε.

Ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων υπογράμμισε πως δεν αναμένεται να υπάρξει αύξηση της τιμής του ψωμιού. Ανέφερε επίσης ότι η πλεονάζουσα χωρητικότητα στις σιταποθήκες της χώρας διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει ανησυχία σχετικά με την αποθήκευση της φετινής σοδειάς.

Ο Γκεόργκι Τάχοφ τόνισε ότι η Βουλγαρία παραμένει σημαντικός παράγοντας στη διεθνή αγορά σιτηρών, εξάγοντας σε περισσότερες από 30 χώρες. Σε ό,τι αφορά τις ποσοστώσεις για την εισαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα διατηρηθούν. “Ελπίζω ότι θα λάβουμε απάντηση σε αυτό το ερώτημα στο προσεχές Συμβούλιο Γεωργίας στις Βρυξέλλες”, δήλωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Related posts

Η Κομισιόν καταβάλλει επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ ως βοήθεια στην Ουκρανία

banks

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απέπεμψε τον επικεφαλής της Κρατικής Φρουράς

banks

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 2.500 μετανάστες νεκροί ή αγνοούμενοι στη Μεσόγειο το 2023

banks

Ισπανία: Υπό δικαστική έρευνα και ο αδελφός του Σάντσεθ, έπειτα από μήνυση της ακροδεξιάς οργάνωσης Manos limpias

banks

Η Gazprom θα στείλει 42 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Κυριακή

banks

Ο Πούτιν σκοπεύει να επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα σύντομα

banks