25.8 C
Athens
September 19, 2024
Image default
WORLD

Βρετανία: Μηδενική ανάπτυξη τον Ιούλιο, στο 0,5% η αύξηση του ΑΕΠ στο τρίμηνο Μαΐου – Ιουλίου

Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου δεν κατέγραψε αναπτυξιακή δυναμική τον Ιούλιο σε μηνιαία βάση, μένοντας ουσιαστικά στάσιμη (ανάπτυξη 0%) σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής την Τετάρτη.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) κινήθηκε έτσι χαμηλότερα από τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, οι οποίοι είχαν προβλέψει ανάπτυξη 0,2%.

Η χώρα δεν είχε δει ανάπτυξη του ΑΕΠ ούτε τον Ιούνιο.

Ο κυρίαρχος τομέας υπηρεσιών της Βρετανίας παρουσίασε ελαφρά ανάπτυξη 0,1% τον μήνα έως τον Ιούλιο, ενώ η παραγωγή και οι κατασκευές κατέγραψαν μείωση 0,8% και 0,4%, αντίστοιχα.

Η οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας καταγράφηκε στο 0,5% το τρίμηνο έως τον Ιούλιο, ελαφρώς κάτω από το 0,6% που καταγράφηκε το β΄ τρίμηνο του έτους, που έληξε τον Ιούνιο.

“Η οικονομία δεν κατέγραψε ανάπτυξη για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, αν και η μακροπρόθεσμη ισχύς στον τομέα των υπηρεσιών σήμαινε ότι υπήρξε κάποια ανάπτυξη τους τελευταίους τρεις μήνες συνολικά”, δήλωσε η Liz McKeown, διευθύντρια οικονομικών στατιστικών στο ONS.

Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου είχε σημειώσει μέτρια αλλά σταθερή επέκταση σχεδόν κάθε μήνα μέχρι στιγμής φέτος, έχοντας βγει από μια ρηχή ύφεση στην αρχή του έτους.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ είναι τα πρώτα υπό τη νέα κυβέρνηση των Εργατικών του πρωθυπουργού Keir Starmer, η οποία εξελέγη στις 4 Ιουλίου.

Έρχεται επίσης καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας, Bank of England, ετοιμάζεται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να επικαιροποιήσει τη νομισματική της πολιτική, έχοντας μειώσει τα επιτόκια για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια τον περασμένο μήνα.

Related posts

Τουρκία: Αναβλήθηκε η συζήτηση στην Επ. Εξωτερικών της Εθνοσυνέλευσης για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

banks

Βρετανία: Συστήνει στους Βρετανούς να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο και σε όσους είναι εκεί να φύγουν

banks

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ζήτησε να επισπεύσθει η έγκριση του σ/ν για τη βοήθεια σε Ουκρανία, Ισραήλ, Ταϊβάν

banks

Ναντέζντιν: Ο Ρώσος επικριτής του πολέμου αποτελεί μια αναπάντεχη πρόκληση για τον Πούτιν εν όψει εκλογών

banks

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό

banks

ΕΕ: Οι αποφάσεις για τις κορυφαίες θέσεις των ευρωπαϊκών θεσμών στις 27-28 Ιουνίου

banks