31.5 C
Athens
June 22, 2024
Image default
WORLD

Γαλλία: Τσετσένος σχεδίαζε επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες – Ήθελε “να πεθάνει σαν μάρτυρας”

Σχέδιο επίθεσης “ισλαμιστικής έμπνευσης” με στόχο τους αγώνες ποδοσφαίρου που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, αποτράπηκε στο Σεντ Ετιέν, στην κεντροανατολική Γαλλία, από τις υπηρεσίες ασφαλείας που συνέλαβαν έναν νεαρό Τσετσένο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

“Στις 22 Μαΐου 2024, η γενική διεύθυνση εσωτερικής ασφάλειας (DGSI) προχώρησε στο Σεντ Ετιέν στη σύλληψη ενός Τσετσένου υπηκόου, 18 ετών, που φέρεται ότι ήθελε να διαπράξει επίθεση ισλαμιστικής έμπνευσης” στο γαλλικό έδαφος, ανέφερε το Υπουργείο.

Αυτή είναι “η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε” από τις γαλλικές Αρχές.

Όσον αφορά τον νεαρό Τσετσένο, “τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι προετοίμαζε ενεργά μια επίθεση στο στάδιο Ζοφρουά Γκισάρ (Σεντ Ετιέν) με την ευκαιρία των αγώνων που θα διεξαχθούν εκεί” κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 18χρονος ήθελε να επιτεθεί στους θεατές, στις δυνάμεις ασφαλείας και “να πεθάνει ως μάρτυρας”. 

Related posts

Οι σειρήνες ήχησαν και οι Ισραηλινοί βγήκαν στα μπαλκόνια και τραγούδησαν τον εθνικό τους ύμνο

banks

Ο Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές

banks

Ισραήλ-Χαμάς: Οι πέντε στόχοι του Πούτιν στη Μέση Ανατολή

banks

Πολωνία: Συνελήφθη Λευκορώσος που φέρεται να διέταξε επίθεση εναντίον στενού συνεργάτη του εκλιπόντος Ναβάλνι

banks

Ελβετία: Ο Μάρσελ Ντέτλινγκ στο τιμόνι της ακροδεξιάς

banks

Νετανιάχου: Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας

banks