Sunday, June 15, 2025
23.4 C
Athens

Γερμανικό ΥΠΕΞ: Προειδοποιήσεις προς όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας Merkur.de αναφέρεται στις συστάσεις του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών όσον αφορά τις διακοπές στην  Ελλάδα γράφοντας πως «Όποιος ταξιδεύει στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένος».

Το δημοσίευμα ξεκινάει αναφέροντας πως: «Διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις πραγματοποιούνται τακτικά στις ελληνικές πόλεις. Στην  Αθήνα  και τη Θεσσαλονίκη  ειδικότερα, οι πολιτικές συγκεντρώσεις καθορίζουν την εικόνα των πόλεων. Οι δρόμοι συχνά κλείνουν για σύντομο χρονικό διάστημα και η κυκλοφορία επιβραδύνεται. Οι δημόσιες συγκοινωνίες μπορεί επίσης να ακινητοποιηθούν προσωρινά…»

Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης και στους κλέφτες: «Οι πορτοφολάδες είναι ιδιαίτερα δραστήριοι στις μεγάλες πόλεις (…) στα αεροδρόμια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως το μετρό και τα λεωφορεία. (…) Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους πολίτες να φυλάσσουν σε ασφαλές μέρος τα χρήματα και τα έγγραφα και να σταθμεύουν τα οχήματά τους μόνο σε φυλασσόμενους χώρους στάθμευσης».

Πυρκαγιές, σεισμοί και συγκοινωνίες

Αναφορές όμως και για τα φυσικά φαινόμενα όπως σεισμοί αλλά και πυρκαγιές: «Ο κίνδυνος πυρκαγιών σε θαμνώδεις περιοχές και δάση αυξάνεται σημαντικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι ζεστές περίοδοι με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών δεν είναι ασυνήθιστες και είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με προϋπάρχοντα ιατρικά προβλήματα…Η Ελλάδα βρίσκεται επίσης σε μια σεισμικά ενεργή ζώνη. Σεισμοί συμβαίνουν τακτικά, ενώ ο τελευταίος θαλάσσιος σεισμός αναφέρθηκε γύρω από τη Σαντορίνη τον Φεβρουάριο του 2025. Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά να εξοικειωθείτε με τους κανόνες συμπεριφοράς για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

Επίσης αναφορές για τις μεταφορές: «Το δίκτυο μεταφορών είναι καλά ανεπτυγμένο, αλλά οι απεργίες μπορούν να παραλύσουν τις τοπικές και υπεραστικές δημόσιες συγκοινωνίες. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι αυστηρές. Το παράνομο παρκάρισμα απειλείται με βαριά πρόστιμα, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας κατάσχονται μερικές φορές από την αστυνομία. Στους οδηγούς που οδηγούν με υπερβολική ταχύτητα μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 8.000 ευρώ.

Τέλος πληροφορίες δίνονται και για τον χώρο της υγείας: «Η ιατρική περίθαλψη είναι γενικά καλή στην ηπειρωτική χώρα, αλλά περιορισμένη στα νησιά. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης χρειάζονται μερικές φορές σημαντικά περισσότερο χρόνο από ό,τι στη Γερμανία.  Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών συνιστά τη σύναψη ασφάλισης υγείας και τη λήψη ενός προσωπικού φαρμακείου πρώτων βοηθειών μαζί σας, εάν χρειάζεστε ειδική φαρμακευτική αγωγή. 

Πηγή: Deutche Welle

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE