Γεωργιάδης: «Δεν είναι ακροδεξιός ο Αντώνης Σαμαράς» – Τι είπε για τον Τσίπρα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιός» για τον Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 FM, όπου υπερασπίστηκε τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε λάθος το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από τον ίδιο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Χάρη Θεοχάρη για τον Αντώνη Σαμαρά, υπογράμμισε ότι οι πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό.

Ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι ο χαρακτηρισμός που αποδόθηκε στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά πιθανότατα διατυπώθηκε «εκ παραδρομής», διαφοροποιούμενος από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών. «Δεν είναι ακροδεξιός ο Αντώνης Σαμαράς», ανέφερε, επιμένοντας ότι οι πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με όρους εσωκομματικής απαξίωσης.

Την ίδια στιγμή, δεν έκρυψε τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά, δηλώνοντας όμως ότι δεν γνωρίζει αν ο πρώην πρωθυπουργός σκοπεύει πράγματι να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Ξεκαθάρισε πάντως ότι τη θεωρεί λανθασμένη.

«Θεωρώ ατυχή τη δήλωση του κ. Θεοχάρη. Ο κ. Σαμαράς ασφαλώς και δεν είναι ακροδεξιός. Θα ήταν τραγικό η ΝΔ να είχε εκλέξει πρόεδρο έναν ακροδεξιό και η Ελλάδα έναν ακροδεξιό πρωθυπουργό. Η ακροδεξιά έχει αντι-κοινοβουλευτικά χαρακτηριστικά, ο κ. Σαμαράς είναι βουλευτής εδώ και 40 χρόνια, δεν επιτρέπω και δεν θέλω να ακούω τέτοιους χαρακτηρισμούς. Εμείς τιμούμε την ιστορία μας, σεβόμαστε την ιστορία μας και όλους μας τους προέδρους. Μπορεί να έχουμε αυτή τη στιγμή μια διάσταση με τον κ. Σαμαρά και στις καλύτερες οικογένειες καμιά φορά υπάρχουν τσακωμοί και μεταξύ αδελφών και μεταξύ συζύγων, δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί, δυστυχώς συμβαίνει. Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και να κάνει ο κ. Σαμαράς επίθεση στο πρόσωπό του ηθικού χαρακτήρα και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη από εμένα δεν πρόκειται να υπάρξουν, γιατί ο κ. Σαμαράς υπήρξε πρόεδρος της ΝΔ, άρα το να χτυπήσεις τον Σαμαρά σημαίνει ότι χτυπάς τη ΝΔ. Πιστεύω εν τη ρύμη του λόγου του το είπε ο κ. Θεοχάρης.»

«Πάνω από τα πρόσωπα είναι η παράταξη», είπε, προσθέτοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Η αιχμή για Τσίπρα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε και τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας μια δηκτική αλλά και πολιτικά ενδιαφέρουσα ανάγνωση της στρατηγικής του. «Τον παραδέχομαι. Το είχε προσχεδιάσει, τους ξεφλούδισε όλους σαν αβγά», ανέφερε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός κινήθηκε μεθοδικά στον χώρο της κεντροαριστεράς.

«Ο άνθρωπος είναι Μακιαβέλι. Περιμένω πολύ να δω ποιους θα πάρει τελικά από τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω, γιατί πιστεύω ότι τους περισσότερους θα τους κόψει.»

Hot this week

Business Banking Εθνικής Τράπεζας: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Έπειτα από μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον και είναι έτοιμες να κάνουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα βήματα για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την σημασία των ΜμΕ, στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξή τους

Alpha Bank: Άμεσες πληρωμές μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA

Την υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της ελληνικής Επικράτειας μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA,ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει πρώτη η Αlpha Bank.   Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA, έχοντας ολοκληρώσει…

Eurobank:Ζημιές 1,081δισ. €

Το συνολικό αποτέλεσμα της Eurobank Holdings ήταν αρνητικό σε...

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Ο κόσμος που προέκυψε από τον αυτοτραυματισμό των ΗΠΑ

Η πορεία των γεγονότων που δρομολογήθηκαν από τις επιθέσεις αποκεφαλισμού του Φεβρουαρίου στο ιρανικό καθεστώς έχει καταλήξει σε μια εκεχειρία που δεν είναι απλώς μια παύση στις εχθροπραξίες - και, καθώς κάθε πλευρά συνεχίζει να ανταλλάσσει χτυπήματα, δεν είναι καν αξιόπιστα αυτό. Θα πρέπει να γίνει κατανοητή ως γενεσιουργός, ως προοίμιο μιας αναδυόμενης, βαθιά επισφαλούς

Τραμπ: Πάνω από 100 εκατ. βαρέλια πετρελαίου πέρασαν από το Ορμούζ στο πλαίσιο “μυστικής αποστολής” του στρατού

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι πάνω από 100 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ, στο πλαίσιο μιας, όπως είπε, μυστικής αποστολής των ΗΠΑ. "Πάνω από 200 εμπορικά πλοία διέπλευσαν με ασφάλεια τα Στενά", ανέφερε σε ανάρτησή του στο Truth Social. Αναλυτικά η ανάρτηση Τραμπ "Τον περασμένο

Wolt Consumer Report 2025: Το ποσό μαμούθ για μία μόνο παραγγελία – Στα 32 χιλιόμετρα η πιο μακρινή παράδοση

Αν υπάρχει μία ημέρα που οι Έλληνες πραγματοποιούν τις περισσότερες παραγγελίες, αυτή είναι η Παρασκευή. Σύμφωνα με την έρευνα της Wolt, η τελευταία εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας είναι σταθερά η πιο δυνατή ημέρα σε όγκο παραγγελιών, με την Αθήνα να αναδεικνύεται η πιο ενεργή πόλη της χώρας. Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα της έρευνας «Consumer

Κυρανάκης: «Η μάχη που έρχεται είναι μια μάχη ιδεών – Να βάψουμε ξανά τον χάρτη γαλάζιο»

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης αμέσως μετά της ομόφωνη εκλογή του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΔ και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί τον πίστεψε και του έδωσε ευκαιρίες. «Και εμένα και πολλούς από εμάς που ανήκουμε σε μια γενιά ανθρώπων που ήθελαν να βγουν μπροστά και να παλέψουν για την παράταξή μας» ανέφερε.

Νέα επίθεση Ερντογάν κατά Νετανιάχου

Στη σκληρή ρητορική κατά της κυβέρνησης του Ισραήλ και του Μπενιαμίν Νετανιάχου επανήλθε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ παράλληλα διατύπωσε αυστηρές προειδοποιήσεις για την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, όπου αναμένεται η παρουσία του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο

Χέγκσεθ από την βάση των ΗΠΑ στην Κούβα: Ο αμερικανικός στρατός θα είναι “έτοιμος για κάθε πιθανό ενδεχόμενο”

Μιλώντας σε ναύτες από τη βάση των ΗΠΑ στην Κούβα την Τετάρτη, ο υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ δήλωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα είναι προετοιμασμένες να πράξουν ό,τι αποφασίσει ο Αμερικανός πρόεδρος σχετικά με το νησιωτικό κράτος, το οποίο ο Τραμπ έχει απειλήσει επανειλημμένα με στρατιωτική επέμβαση. Σύμφωνα με το Associated Press, ο Χέγκσεθ ανέφερε ότι

Αντιπαραθέσεις στη Βουλή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η δίμηνη προθεσμία υποβολής της έκθεσης της Επιτροπής

Ενεκρίθη κατά πλειοψηφία από την Oλομέλεια της Βουλής, η πρόταση του προέδρου του Σώματος, Νικήτα Κακλαμάνη, να δοθεί δίμηνη προθεσμία υποβολής της έκθεσης της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναθεώρησης θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή το πρωί (12/06/2026) με αντικείμενο την εκλογή προεδρείου, το οποίο είθισται να είναι διακομματικό.

Γεραπετρίτης από Σόφια: «Η Ελλάδα επισπεύδει την ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων – Στόχος απτά αποτελέσματα το 2027»

Μήνυμα υπέρ της ενίσχυσης της περιφερειακής συνεργασίας, της σταθερότητας και της επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, έστειλε από τη Σόφια ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη Σύνοδο Κορυφής και στη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP). Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας χαρακτήρισε τη διάσκεψη «πολύ

Related Articles

Popular Categories