22 C
Athens
September 19, 2024
Image default
POLITICS

Διάσωση ή διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ το δίλημμα για τους «100» – Tο μπούλινγκ Κασσελάκη και οι προϋποθέσεις για τους υποψήφιους

Σκληραίνει η διαμάχη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή όπου δεν αποκλείεται να ανατραπεί ο οδικός χάρτης για το Έκτακτο Συνέριο και τις κάλπες αλλαγής ηγεσίας.

Θύτης ή Θύμα;

Οι καταγγελίες για το μπούλινγκ του Στέφανου Κασσελάκη σε κορυφαία στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας δίνουν και παίρνουν σε μια φάση που ο πρώην πρόεδρος και το επιτελείο του είχαν καταφέρει να περάσουν στη βάση του κόμματος την αίσθηση του θύματος μετά την καθαίρεσή του και το «πραξικόπημα της κουκούλας».

Η τοξικότητα χτυπά κόκκινο στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε τον δρόμο του εισαγγελέα στην Κατερίνα Νοτοπούλου που τον κατηγόρησε για μπούλινγκ με τη βουλευτή να δίνει συνέχεια αποκαλύπτοντας ότι της έστελνε μηνύματα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ζητώντας της να τον εκθειάσει περισσότερο, όπως είπε στο δελτίο ειδήσεων του open.

«Καλώ τον κ. Κασσελάκη να μην κρύβεται, το θράσος και η δειλία μας κάνει έναν θρασύδειλο, δεν τον φοβάμαι και δεν τον φοβήθηκα, να σταματήσει το μπούλινγκ» είπε η κα Νοτοπούλου προκαλώντας τον να συναινέσει να δώσει στη δημοσιότητα τα γραπτά μηνύματα.

Από την πλευρά των 100 που του κατέθεσαν πρόταση μομφής στην ΚΕ και πέτυχαν την καθαίρεσή του εστιάζουν τώρα στο προφίλ που χτίζει ο κ. Κασσελάκης ως του νέου και άφθαρτου που τον πολέμησαν από την πρώτη ημέρα.

Οι καταγγελίες σε βάρος του ωστόσο για αυταρχική συμπεριφορά είναι πολλές και ήδη ανοίγουν στόματα για το μπούλινγκ και την πίεση που ασκούσε ακόμη και σε κορυφαία στελέχη μέσα στα γραφεία της Κουμουνδούρου.

Τη δεύτερη καταγγελία την έκανε ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στο ΣΚΑΪ περιγράφοντας πως ο κ. Κασσελάκης μπήκε σε γραφείο μέλους της Πολιτικής Γραμματείας και άρχισε τις φωνές και τις προσωπικές επιθέσεις με ύβρεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη γυναίκα έβαλε και τα κλάματα όταν μπροστά στον κ. Κασσελάκη περιέγραψε το σκηνικό μπούλινγκ στους συντρόφους της από την Πολιτική Γραμματείας.

Δίλημμα εκλογών

Η τοξικότητα χτυπά κόκκινο στο ΣΥΡΙΖΑ και αυτή θα είναι ο καταλύτης για τις αποφάσεις όλων των υποψηφίων ενώ ήδη αναζητείται το δίλημμα της κάλπης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοινώνει την υποψηφιότητά του απόψε και η εικόνα που δίνεται μέχρι τώρα είναι αυτή της ρεβανς απέναντι στους «κουκουλοφόρους» και τους «υπονομευτές».

Από την άλλη πλευρά οι 100 που δεν έχουν αναδείξει νέο υποψήφιο έχουν κερδίσει μέχρι τώρα τη μάχη της σοβαρότητας απέναντι στον ηγεμονισμό του κ. Κασσελάκη και τώρα το δίλημμα εκτιμάται ότι είναι ξεκάθαρο, διάσωση του ΣΥΡΙΖΑ από την απόλυτη ρευστοποίηση ή διάσπαση και αποχώρηση στην περίπτωση που ο κ. Κασσελάκης επικρατήσει στις εκλογές.

«Ο χώρος θα μείνει ενωμένος, ο κ. Κασσελάκης δεν έχει σχέση μαζί του» ήταν η αποστροφή του Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος ουσιαστικά έδειξε το δρόμο της αποχώρησης από το ΣΥΡΙΖΑ.

«Κόφτες»

Στη σημερινή συνεδρίαση όλες οι πλευρές θα βάλουν επί τάπητος τους όρους και τις προϋποθέσεις για τους υποψηφίους ωστόσο στελέχη που στήριξαν μέχρι σήμερα τον κ. Κασσελάκη και σήμερα στέκονται απέναντί του δεν είναι διατεθειμένα να βάλουν ζητήματα όπως την κατάθεση του πόθεν έσχες στο κόμμα.

Οι 30 υπογραφές φαίνεται ότι θα είναι το μίνιμουμ των προϋποθέσεων την ώρα που η Θεοδώρα Τζάκρη στριμώχνει τους άλλοτε συμμάχους της Παύλο Πολάκη και Νίκο Παππά και σήμερα εν δυνάμει υποψήφιους πότε με τις 50 υπογραφές και πότε με το λευκό ποινικό μητρώο, θέμα που πονάει και τους δυο. Ο Νίκος Παππάς έχει καταδικαστεί απο το ειδικό δικαστήριο ενώ σε βάρος του Παύλου Πολάκη εκκρεμούν πολλές δικαστικές υποθέσεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να μην απειλείται από τους «κοφτες» ωστόσο η συμπεριφορά του και οι καταγγελίες για μπούλινγκ δεν αποκλείεται να απασχολήσουν ακόμη και την επιτροπή δεοντολογίας στην περίπτωση που του γίνει κάποια καταγγελία ή δεν παρέμβει αυτοδίκαια το πειθαρχικό.

Related posts

Mobbing: Αυτές είναι οι πιο ευάλωτες ηλικιακές ομάδες στην παρενόχληση στους χώρους εργασίας

banks

«Μύλος» στη ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Ο Μητσοτάκης προαναγγέλλει, οι γαλάζιοι μουδιάζουν

banks1

Ερχονται ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους – Τι θα γίνει με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

banks

Μητσοτάκης για κατώτατο μισθό: Από σήμερα αυξάνεται και φτάνει τα 780 ευρώ

banks1

Κώστας Καραμανλής – Νατάσα Παζαΐτη: Η συγκινητική οικογενειακή φωτογραφία

banks

Αυγενάκης στο Συμβούλιο υπ. Γεωργίας: Καταστροφή σε 850.000 στρέμματα – Η ΕΕ πρέπει να δείξει αντανακλαστικά

banks1