25.8 C
Athens
September 19, 2024
Image default
MARKETS

Διχασμένες σε… διχασμένο σκηνικό οι ασιατικές αγορές

Διχασμένες σε… διχασμένο σκηνικό οι ασιατικές αγορές

Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Δευτέρας (26/8), εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή ανάμεσα και σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ, ενώ οι επενδυτές αξιολογούν και τα… αισιόδοξα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ.

Ο Πάουελ είπε ότι έχει έρθει πλέον ο καιρός για μείωση των επιτοκίων, χωρίς, όμως, να δώσει χρονοδιάγραμμα, επαναλαμβάνοντας ότι όλα θα κριθούν από τα εισερχόμενα δεδομένα.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο το Σαββατοκύριακο, λίγο πριν η ένοπλη ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν εκτοξεύσει πάνω από 320 ρουκέτες προς το Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ είπε ότι αυτό έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Φουάντ Σουκρ, ενός ανώτερου διοικητή, από το Ισραήλ, τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, έδειξε ότι δεν προετοιμάζεται για περισσότερα πλήγματα, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ είπε ότι η χώρα δεν σκοπεύει σε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας.

Στην Ασία, οι επενδυτές αναμένουν περισσότερα στοιχεία για τα μεσοπρόθεσμα επιτόκια δανεισμού από την κεντρική τράπεζα της Κίνας τη Δευτέρα και τους αριθμούς παραγωγής της Σιγκαπούρης για τον Ιούλιο.

Ο Nikkei της Ιαπωνίας υποχώρησε, αλλά το ιαπωνικό γεν ενισχύθηκε 0,33% για να διαπραγματευτεί στα 143,9, το ισχυρότερο επίπεδό του από το sell-off  της 5ης Αυγούστου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei διολίσθησε 0,94% κλείνοντας στις 38.058 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε 1,22% στις 17.828 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 0,03% στις 2.855,30 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 0,08% στις 8.188,19 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε απώλειες 0,14% στις 2.698 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 8.084,50 μονάδες, κερδίζοντας 0,76%.

#ασιατικές_αγορές #ΑΣΙΑ #Αυστραλία #Ωκεανία #Κίνα #ιαπωνία #Nikkei #Kospi

Related posts

Βαριές απώλειες στην Ασία μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ

banks

Ευρωαγορές: Κλυδωνισμοί στο Παρίσι μετά την κήρυξη πρόωρων εκλογών

banks

Η εξήγηση του Reuters για το…κραχ: Δεν φταίει η ύφεση

banks

Η Wall Street… παρέσυρε τις ασιατικές αγορές- «Βουτιά» ο Nikkei

banks

Η Wall Street… παρασέρνει τις ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

banks

Ανακτούν δυναμική οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

banks