«Θα καλέσουμε άμεσα και τους κατοίκους και τους εμπειρογνώμονες για να συντάξουμε από κοινού την επιστολή και τα επόμενα βήματα με σκοπό να γίνει και ένα έκτακτο συμβούλιο, πριν επανεκκινήσουν οι εργασίες του μετροπόντικα», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας στην τοποθέτησή στο Δημοτικό Συμβούλιο του για το ζήτημα των ρωγμών που προκλήθηκαν κατά τις εργασίες του μετρό σε πολυκατοικίες στην Κυψέλη.
«Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει μια συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς», επισήμανε ο κ. Δούκας πρόσθετοντας ότι χρειάζεται να συζητήσουμε και με τους κατοίκους όλων αυτών των πολυκατοικιών και να έχουμε και το «περίφημο πόρισμα, όπου μας έχουν υποσχεθεί για το πως μπορεί με ασφάλεια να επανακινήσει και με ποιόν τρόπο ο μετροπóντικας».
Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμες και τις εκθέσες στατικής επάρκειας οι οποίες πρέπει να αποτυπώνονται στο κείμενο αυτό, καθώς «οι αποκαταστάσεις και οι εργασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν την επανεκκίνηση των εργασιών του ΤΠΕΥ. Έχουμε ομόφωνη απόφαση, έχουμε εμπειρογνώμονες, έχουμε νομικό σύμβουλο. Αυτό έπρεπε να είναι το πρόταγμα για τους κατοίκους», τόνισε ο κ. Δούκας.
Επανέλαβε μετ’ επιτάσεως ότι αυτό πρέπει να αποτυπωθεί σε όλες τις μελέτες στατικής επάρκειας για την τρωτότητα των κτίριων που έχουν «κιτρινήσει»ή «κοκκινήσει».
Σε όσα κτίρια υπάρχουν προβλήματα και «στα κίτρινα ή στα κόκκινα υπάρχουν σίγουρα» επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, πρέπει να γίνουν άμεσα οι αποκαταστάσεις και οι εργασίες αυτές να προκριθούν οποιεσδήποτε επανακινήσης. Επισης υπογράμμισε «πρέπει να μας πουν πώς θα επανακινήσει».
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Δούκας πρότεινε εντός της προσεχούς εβδομάδας να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους «εμπειρογνώμονες και τους νομικούς συμβούλους και να προκαλέσουμε και συζήτηση και να ακολουθήσει επιστολή πάνω σε αυτό το πλαίσιο σε όλους τους φορείς».
-: -
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.


