35 C
Athens
July 1, 2024
Image default
ECONOMY

ΕΕΤ: Η απώλεια του Γιώργου Προβόπουλου αφήνει μεγάλο κενό στη σύγχρονη οικονομική ιστορία του τόπου

Τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του πρώην διοικητή της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου, και τα συλλυπητήριά του στους οικείους του, εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

«Ο Γεώργιος Προβόπουλος υπηρέτησε με υποδειγματική αφοσίωση και αποτελεσματικότητα την εθνική οικονομία, αλλά και το ίδιο το τραπεζικό της σύστημα. Η στέρεα οικονομική του γνώση, η σημαντική του εμπειρία στα δημόσια οικονομικά, και η ευδόκιμη θητεία του σε ανώτερες διοικητικές θέσεις στον ιδιωτικό τραπεζικό κλάδο, ήταν τα εφόδια που του επέτρεψαν να επωμιστεί και να διαχειριστεί με απόλυτη επιτυχία τις επιπτώσεις της σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης χρέους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (2008-2014)» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΕΤ.

Όπως επισημαίνεται, «ο Γεώργιος Προβόπουλος εξασφάλισε τα δύσκολα χρόνια της κρίσης την αναγκαία για την Ελληνική Οικονομία και το τραπεζικό της σύστημα ρευστότητα και σταθερότητα στην ευρωζώνη, και εργάστηκε σκληρά για να ανταπεξέλθει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στους τότε κλυδωνισμούς».

«Ο εκλιπών αφήνει ένα μεγάλο κενό στην σύγχρονη οικονομική ιστορία του τόπου» προσθέτει η ΕΕΤ και γνωστοποιεί πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης θα καταθέσει στη μνήμη του εκλιπόντος δωρεά ποσού 5.000 ευρώ, στον φορέα ή οργανισμό που θα επιλέξει η οικογένειά του.

Κ. Χατζηδάκης για την απώλεια του Γ. Προβόπουλου: «Προσέφερε πολύτιμο έργο στον τραπεζικό τομέα και στην πατρίδα»

Related posts

1924 – 2024: Οι 8 μεγάλοι σταθμοί της ελληνικής οικονομίας σε 100 χρόνια

banks

Π. Ντανάκας (Συνεταιρισμός Ελαιολάδου Μολάων – Πακίων) στο NaftemporikiTV: Μείωση της ζήτησης στο λάδι λόγω των τιμών

banks

Χρ. Σταϊκούρας: Δώδεκα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τον «Ιανό»

banks

Γερμανία: Νέα δάνεια, νέα ελλείμματα

banks

Πόσα ψηφιακά πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί μέσα σε μία εβδομάδα;

banks

Eurostat: Ο «χάρτης» της προσωρινής απασχόλησης σε ΕΕ και Ελλάδα

banks