21.4 C
Athens
May 5, 2024
Image default
ECONOMY

Π. Ντανάκας (Συνεταιρισμός Ελαιολάδου Μολάων – Πακίων) στο NaftemporikiTV: Μείωση της ζήτησης στο λάδι λόγω των τιμών

Για την απότομη αύξηση της τιμής του ελαιόλαδου μίλησε στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή Politics, με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο, ο Παναγιώτης Ντανάκας, Διευθυντής Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιολάδου Μολάων – Πακίων Λακωνίας.

Σύμφωνα με τον κ. Ντανάκα «αυτό (μια τέτοια αύξηση) συμβαίνει για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά». Πού οφείλεται αυτό; «Σε δύο λόγους: πρώτον η μεγαλύτερη δύναμη παραγωγής, η Ισπανία, έπεσε κάτω από τα δεδομένα που της έδινε τη δυνατότητα να ελέγχει την αγορά και δεύτερον, η ελαιοκομική χρονιά που έρχεται θα είναι απρόσμενα μικρή», τόνισε.

Ο κ. Ντανάκας συνέχισε εξηγώντας πως «οι μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού που έχουν συμβόλαια, αποθηκεύουν φέτος λάδι, ώστε εκ τους ασφαλούς να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους».

«Μιλάμε για ένα φαινόμενο Μεσογειακό», υπογράμμισε.

Αναφορικά με το αν θα συνεχιστεί η αύξηση της τιμής απάντησε πως «δεν μπορούμε να προδικάσουμε αν θα ανέβει η τιμή. Κάνουμε υποθέσεις σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς».

Για το αν έχει μειωθεί η ζήτηση, απάντησε πως «η ζήτηση στον καταναλωτή έχει μειωθεί. Είναι της τάξεως του 30-40%. Κυρίως αφορά την Ισπανία και την Ιταλία και είναι μεγάλες αγορές. Η ζήτηση στο χύμα παραμένει όπως ήταν πριν τους καλοκαιρινούς μήνες».

Related posts

Η Σημασία του Επενδυτικού Ρίσκου στη Σύγχρονη Μεταβαλλόμενη Αγορά

banks

Επιδότηση παγίων δαπανών: Ιούνιο οι αιτήσεις – Από Ιούλιο οι πιστώσεις

banks

ΕΚΑ: Στάση εργασίας και συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή στις 16 Ιουνίου

banks

Γ. Στύλιος: Έρχεται πρόγραμμα ύψους 420 εκατ. ευρώ για νέους αγρότες-γεωργούς

banks

Προσαυξάνεται το επίδομα υπαλλήλων τελωνείων – ΔΟΥ σε παραμεθόριες περιοχές

banks

Ένωση ξενοδόχων Θεσ/νίκης : Πρωτοφανής μείωση στις διανυκτερεύσεις και στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο το 8μηνο

banks