24.9 C
Athens
September 16, 2024
Image default
WORLD

Επίθεση ΗΠΑ κατά του ακροδεξιού ΥΠΟΙΚ του Ισραήλ: Δεν θα αφήσουμε τους εξτρεμιστές να εκτροχιάσουν μια εκεχειρία στη Γάζα

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, επιτέθηκε στον ακροδεξιό υπουργό Οικονομικών και εκ των κυβερνητικών εταίρων του δεξιού πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Μπεζαλέλ Σμότριτς, αναφέροντας η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα επιτρέψει στους “εξτρεμιστές”, συμπεριλαμβανομένων εκείνων εντός του Ισραήλ, να εκτροχιάσουν τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν “δεν θα επιτρέψει στους εξτρεμιστές να ανατρέψουν την πορεία των πραγμάτων, συμπεριλαμβανομένων των εξτρεμιστών στο Ισραήλ, προβάλλοντας αυτές τις γελοίες κατηγορίες κατά μιας συμφωνίας”, λέει ο Κίρμπι.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος κατηγόρησε συγκεκριμένα τον Σμότριτς ότι προέβη σε ψευδείς ισχυρισμούς, λέγοντας ότι ο ισχυρισμός του πως οι μάχες θα μπορούσαν να συνεχίζονται επ ‘αόριστον είναι “εντελώς λανθασμένος” και παραπλανά την ισραηλινή κοινή γνώμη.

Ο Σμότριτς τοποθετήθηκε κατά μιας συμφωνία κατάπαυσης του πυρός νωρίτερα την Παρασκευή, λέγοντας ότι οι όροι της θα ισοδυναμούσαν με παράδοση του Ισραήλ και κατηγορώντας τις ΗΠΑ και άλλους διεθνείς συμμάχους ότι σπρώχνουν το εβραϊκό κράτος σε μια “παγίδα”.

“Ο Σμότριτς ουσιαστικά προτείνε ο πόλεμος να συνεχίζεται επ’ αόριστον χωρίς παύση και χωρίς καμία πραγματική ανησυχία για τις ζωές των ομήρων”, ανέφερε ο κ. Κίρμπι. “Οι απόψεις που εξέφρασε ο κ. Σμότριτς στην πραγματικότητα θα θυσίαζαν τις ζωές των Ισραηλινών ομήρων, συμπατριωτών του, καθώς και Αμερικανών ομήρων”.

Είπε τέλος ότι οι ΗΠΑ έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από το Κατάρ ότι η Χαμάς θα εκπροσωπηθεί όταν επαναληφθούν οι συνομιλίες στο Κάιρο ή τη Ντόχα στις 15 Αυγούστου.

Related posts

Εκλογές στη Γαλλία: Το χειρότερο αποφεύχθηκε, δηλώνει στέλεχος του γερμανικού SPD

banks

Ισραηλινός στρατός: Τουλάχιστον 11 ένοπλοι σκοτώθηκαν στη Χαν Γιούνις στη Γάζα

banks

Μήνυση SEC στον Έλον Μασκ για να τον αναγκάσει να καταθέσει σε έρευνα για την εξαγορά της Twitter

banks

Ρωσία: Θα συνεχίσουμε να διατηρούμε επαφές με τη Χαμάς

banks

Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Ντόναλντ Τραμπ: Είναι “κλόουν” – Θα μπορούσε να καταστρέψει τον κόσμο

banks

Μπορεί η Ινδία να μεσολαβήσει μεταξύ Ρωσίας και Δύσης;

banks