29.8 C
Athens
June 21, 2024
Image default
BUSINESS

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Συνεδριάζει για την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της MIG από Πειραιώς

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ), θα συνεδριάσει, στις 17 Ιουλίου 2024 για να εξετάσει, κατόπιν της σχετικής έκθεσης του αρμόδιου Εισηγητή, εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 6 παρ. 4, σε συνδυασμό με τα άρθρα 6 παρ. 1 και 2, του άρθρου 9 παρ. 1, και του άρθρου 38 παρ. 3 του ν. 3959/2011 σχετικά με την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ» επί της «MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ».

Σύμφωνα με την Εισήγηση, προτείνεται να διαπιστωθεί η εκπρόθεσμη γνωστοποίηση και η πρόωρη πραγματοποίηση της συγκέντρωσης, που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ» επί της «MIG ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (και την οποία εξαγορά η ΕΑ ενέκρινε με την υπ. αριθ. 815/2023 Απόφαση της) , κατά παράβαση των άρθρων 6 παρ. 1 και 9 παρ. 1 του Ν. 3959/2011.

Επίσης προτείνεται να επιβληθεί στην Τράπεζα Πειραιώς, ως την υπόχρεη εταιρεία σε γνωστοποίηση, πρόστιμο, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 6 παρ. 4 και το άρθρο 9 παρ. 1 του Ν. 3959/2011 ενώ τέλος δεν διαπιστώνεται η παροχή ανακριβών ή ελλιπών ή παραπλανητικών πληροφοριών.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την ΕΑ, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας, τις απόψεις της Τράπεζας Πειραιώς και τις απόψεις τυχόν τρίτων μερών.

Related posts

Καμπανάκι από Uni Systems για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης

banks

Nova: Έργα αποκατάστασης €1 εκατ. μετά τις φυσικές καταστροφές του 2023

banks

Attica Group: Εντυπωσιακή αύξηση εσόδων και κερδών

banks

Tεχν.Ολυμπιακή: Νοέμβριο τελειώνει ο έλεγχος της σύμβασης πώλησης του Πόρτο Καρράς

banks

Εκτινάχθηκαν τα καθαρά κέρδη των επιχειρήσεων ένδυσης το 2021

banks

Intralot: Ο Κ. Φαρρής νέος Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας

banks