Friday, May 23, 2025
28 C
Athens

Ευρωαγορές: Προς έκτη συνεχόμενη κερδοφόρα εβδομάδα- Υποχωρούν οι αποδόσεις ομολόγων

Ευρωαγορές: Προς έκτη συνεχόμενη κερδοφόρα εβδομάδα- Υποχωρούν οι αποδόσεις ομολόγων

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται ανοδικά την Παρασκευή (23/5), καθώς η υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων δείχνει να προσφέρει κάποια ανακούφιση στους επενδυτές, ενώ τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία συνέβαλαν επίσης στη διαμόρφωση ενός θετικού κλίματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει άνοδο 0,32% και οδεύει προς έκτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών.

Όσον αφορά τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο βρετανικός FTSE σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,39% στις 8.772,55 μονάδες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,38% στις 24.095,87 μονάδες και ο γαλλικός CAC καταγράφει ήπια άνοδο 0,09% στις 7.871,42 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός ΜΙΒ κερδίζει 0,04% στις 40.278 μονάδες και ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,30% στις 14.308,51 μονάδες.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε σημαντικά περισσότερο το πρώτο τρίμηνο από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, λόγω των καλών οικονομικών εξελίξεων τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Να σημειωθεί ότι οι χρηματιστηριακές αγορές υπέκυψαν σε κάποιες πιέσεις πώλησης αυτή την εβδομάδα, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν στα ύψη λόγω των ανησυχιών για την διόγκωση του αμερικανικού χρέους, ενώ οι έρευνες επιχειρηματικής δραστηριότητας του Μαΐου κατέγραψαν μια ζοφερή εικόνα για την οικονομία της ευρωζώνης.

Ωστόσο, οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων αναφοράς των ΗΠΑ και της Ευρώπης υποχωρούν την Παρασκευή (23/5).

Μεταξύ των μεμονωμένων μετοχών, η βρετανική επενδυτική πλατφόρμα AJ Bell σημειώνει ράλι 9,8% μετά την αύξηση των εξαμηνιαίων κερδών προ φόρων κατά 12% σε ετήσια βάση, επωφελούμενη από την αυξημένη δραστηριότητα των πελατών της.

Τέλος, η Michelin ενισχύεται κατά 0,9% μετά την αναβάθμιση της γαλλικής εταιρείας κατασκευής ελαστικών από την Jefferies σε «αγορά», επικαλούμενη προοπτικές ανάπτυξης των κερδών.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #DAX #CAC_40 #FTSE_100 #Stoxx_600

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE