17.9 C
Athens
May 17, 2024
Image default
MARKETS

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

Διαφορετικές τάσεις ακολούθησαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας-Ειρηνικού την Πέμπτη (2/5), μετά την απόφαση της Federal Reserve να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στο τέλος της διήμερης συνεδρίασής της.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων, χαλαρώνοντας τις ανησυχίες για το ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ οδήγησε σε κέρδη στην Ασία, με άλμα άνω του 2%. Ο δείκτης Hang Seng Tech αυξήθηκε κατά 4,3% μετά την άνοδο των κινεζικών κατασκευαστών EV ως συνέπεια των παραδόσεων οχημάτων τον Απρίλιο.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας παρέμειναν και σήμερα κλειστές λόγω της αργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η εστίαση ήταν στο ιαπωνικό γεν, το οποίο ξεκίνησε μέσα σε αστάθεια την εβδομάδα μετά την… ύποπτη κυβερνητική παρέμβαση για τη στήριξη του νομίσματος τη Δευτέρα. Η τελευταία διαπραγμάτευση ήταν στις 155,23 έναντι στο αμερικανικό δολάριο, στο ισχυρότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ημερών.

Οι ιαπωνικές αρχές δεν έχουν κάνει ακόμη επίσημη δήλωση σχετικά με τυχόν μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί για την ενίσχυση του γιεν, αφού έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει για «υπερβολικές» κινήσεις στο νόμισμα.

Στα μάκρο, οι τιμές καταναλωτή στη Νότια Κορέα αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό τον Απρίλιο από τον Μάρτιο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ο ΔΤΚ Απριλίου έφτασε στο 2,9% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με την άνοδο 3,1% τον Μάρτιο. Η ένδειξη ήταν επίσης χαμηλότερη από την άνοδο 3% που αναμενόταν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ο δομικός ΔΤΚ, εξαιρουμένων των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε 2,3%, ελαφρώς λιγότερο από την αύξηση 2,4% τον Μάρτιο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 0,10% κλείνοντας στις 38.210,50 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ «σκαρφάλωσε» 2,43% στις 18.195 μονάδες.

Ο Kospi έπεσε 0,31% στις 2.683,72 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.587 μονάδες, κερδίζοντας 0,23%.

#Χονγκ_Κονγκ #Nikkei #Kospi #ασιατικές_αγορές #ΑΣΙΑ #Κίνα #Αυστραλία #ιαπωνία

Related posts

Ασιατικές αγορές: Διόρθωσαν οι δείκτες σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ

banks

Ασιατικές αγορές: Σημαντικές απώλειες για τον Nikkei

banks

Νέο ρεκόρ o FTSE 100 μετά την ανακοίνωση της BoE

banks

Wall Street: Παύση του ράλι- Μικρή πτώση στους δείκτες

banks

Κέρδη στις ασιατικές αγορές με ώθηση από μάκρο και ΗΠΑ

banks

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές λόγω μάκρο και εταιρικών αποτελεσμάτων

banks