27.1 C
Athens
June 26, 2024
Image default
POLITICS

Ευρωεκλογές 2024: Ποιο κόμμα σας εκφράζει; – Ήρθε ψηφιακός «σύμβουλος» για τους αναποφάσιστους

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και οι Ευρωπαίοι πολίτες καλούνται στις κάλπες για να ψηφίσουν το κόμμα που εκφράζει καλύτερα τις πολιτικές θέσεις τους και την ιδεολογία τους.

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που κατατάσσεται στην κατηγορία των αναποφάσιστων. Αν ανήκετε και σε εσείς σε αυτή την κατγορία, το EU&I μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιο κόμμα εναρμονίζεται περισσότερο με τις πεποιθήσεις σας.

Είστε αναποφάσιστοι και δεν ξέρετε ποιο κόμμα να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου; Έχετε αποφασίσει αλλά δεν είστε απόλυτα σίγουροι εάν πράττεται το σωστό; Το EU&I, είναι ένας δωρεάν ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου που μπορεί να σας κατατοπίσει.

Τεστ πολλαπλών επιλογών – Η διαδικασία

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε σε 30 ερωτήσεις για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων τη φορολογία, τη θέσεις σας έναντι των ΑΠΕ, τη μετανάστευση, την αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τη λειτουργία της ΕΕ. Στις δηλώσεις για κάθε ένα από αυτά τα θέματα, ο χρήστης καλείται να απαντήσει μέσω μιας πενταβάθμιας κλίμακας, από το «συμφωνώ απόλυτα» έως το «διαφωνώ απόλυτα», ενώ υπάρχει και η επιλογή «καμία γνώμη».

Η συμπλήρωση του τεστ γίνεται ανώνυμα με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών. Αφού απαντήσετε σε αυτές, καλείστε να δηλώσετε τη βαρύτητα κάθε μιας από τις 30 ερωτήσεις κατά την άποψή σας. Μόλις ολοκληρώσετε το τεστ, θα λάβετε άμεσα τις απαντήσεις για το ποιο κόμμα ταιριάζει περισσότερο στις απόψεις σας και πιο λιγότερο.

Με μαθηματικό αλγόριθμο ο υπολογισμός – «Δεν αποσκοπεί σε καμία περίπτωση να ευνοήσει οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή ομάδα κομμάτων»

Το EU&Ι αναπτύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο στη Φλωρεντία, σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή ερευνητών πάνω στα εργαλεία VAA, με έδρα τα πανεπιστήμια της Λωζάνης και της Λουκέρνης. Η πλατφόρμα αναφέρει ότι το συγκεκριμένο εργαλείο «δεν αποσκοπεί σε καμία περίπτωση να ευνοήσει οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή ομάδα κομμάτων».

Χρησιμοποιεί έναν μαθηματικό αλγόριθμο για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις θέσεις που ο χρήστης σταθμίζει ως πιο σημαντικές και το αντίστροφο. Κι αυτό καθώς νωρίτερα τα στελέχη του EU&I έχουν επικοινωνήσει με τα κόμματα που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές 2024, ζητώντας τους να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, αιτιολογώντας τις επιλογές τους. Ακολούθως οι εμπειρογνώμονες κωδικοποίησαν τις θέσεις των κομμάτων.

Μπορείτε να κάνετε το τεστ πατώντας εδώ.

Related posts

Κώστας Καραμανλής – Νατάσα Παζαΐτη: Η συγκινητική οικογενειακή φωτογραφία

banks

Τροπολογία ΚΙΝΑΛ: Ζητάει την ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ

banks

Αναβάλλεται το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ιράκ

banks

Δεν επιβεβαιώνει η Αθήνα τον Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

banks

Μπλίνκεν: Στην Αθήνα έρχεται ο Αμερικανός ΥΠΕΞ – Ικανοποίηση για την ελληνική βοήθεια στην Τουρκία, τι θα συζητηθεί

banks1

Δένδιας: Η Ελλάδα υπέβαλε υποψηφιότητα για το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

banks