35.4 C
Athens
June 24, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Δεν έχουμε ένδειξη για “πρόσθετους παράγοντες” που επιδιώκουν να εμπλακούν στην επίθεση κατά του Ισραήλ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βλέπουν καμιά ένδειξη για χώρες ή “πρόσθετους παράγοντες” που επιδιώκουν να εμπλακούν στην επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Τσαρλς Κ. Μπράουν, αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

“Δεν έχω δει καμιά ένδειξη για πρόσθετους παράγοντες που θα μπορούσαν να στρατολογηθούν σε βάρος του Ισραήλ”, δήλωσε ο Μπράουν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή αμερικανικά πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη να προσεγγίσουν τις ισραηλινές ακτές και ενίσχυσε τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στο Ισραήλ.

Η θέση αυτή έχει επίσης αποτρεπτική ισχύ, εξήγησε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου. “Δεν είναι μόνο για να στηρίξουμε το Ισραήλ αλλά και για να έχουμε μια αποτρεπτική ισχύ”, υπογράμμισε.

Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ ‘Οστιν, επίσης παρών σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου, επανέλαβε από την πλευρά του την προειδοποίηση που απηύθυνε ο Τζο Μπάιντεν.

“Προς οποιαδήποτε χώρα, οποιαδήποτε οργάνωση, οποιονδήποτε που θα σκεφθεί να αντλήσει οφέλη από την τραγωδία στο Ισραήλ για να προσπαθήσει να διευρύνει τη σύγκρουση ή να χυθεί περισσότερο αίμα, έχουμε να πούμε μόνο αυτό: μην το κάνετε”, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός.

Related posts

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν μέχρι να απελευθερωθεί και ο τελευταίος όμηρος

banks

Χαμάς: Δεν υπάρχει συμφωνία με το Ισραήλ – Οι “διαπραγματεύσεις” συνεχίζονται

banks

Κυπριακό: Συνάντηση Γκουτέρες – Τατάρ την Παρασκευή στον ΟΗΕ

banks

Νότια Αφρική: Κάτω από το 50% το Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια

banks

Γαλλία: Με θετικά σχολιάζει ο Τύπος την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

banks

ΗΠΑ: Ένωση συγγραφέων μήνυσε την OpenAI γιατί χρησιμοποιεί έργα τους για να “εκπαιδεύσει” το ChatGPT

banks