26.5 C
Athens
July 1, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Θετική έκπηξη από τις λιανικές πωλήσεις τον Δεκέμβριο

Με αυξητικούς ρυθμούς που ξεπέρασαν τις αισιόδοξες εκτιμήσεις κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις τον Δεκέμβριο στις ΗΠΑ, υποδηλώνοντας ότι η καταναλωτική δύναμη των πολιτών πιθανώς να είναι μεγαλύτερη από ό,τι φοβούνται πολλοί.

Ειδικότερα, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ εμφανίστηκε αυξημένος κατά 0,6% τον Δεκέμβριο μετά την αύξηση κατά 0,3% του Νοεμβρίου, ξεπερνώντας σημαντικά την εκτίμηση των αναλυτών για αύξηση κατά 0,4%.

Στο πιο στενό μέτρο που εξαιρεί τις πωλήσεις αυτοκινήτων και βενζίνης, ο όγκος των υπόλοιπων λιανικών πωλήσεων παρουσίασε σημαντική αύξηση κατά επίσης 0,6% για δεύτερο διαδοχικό μήνα, διπλάσια από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές στο +0,3%.

Εξαιρουμένων πέραν αυτοκινήτων και βενζίνης, των οικοδομικών υλικών και των υπηρεσίες εστίασης, ο όγκος των λεγόμενων δομικών λιανικών πωλήσεων εμφάνισε ισχυρή αύξηση κατά 0,8%.

Παράλληλα, οι δομικές πωλήσεις του Νοεμβρίου αναθεωρήθηκαν ελαφρώς ανοδικά με τη νέα μέτρηση, σε αύξηση κατά 0,5% έναντι του 0,4% που είχε εκτιμηθεί αρχικά.

Σημειώνεται ότι το δομικό μέρος των λιανικών πωλήσεων θεωρείται ότι ανταποκρίνεται περισσότερο στη συνιστώσα των καταναλωτικών δαπανών του ΑΕΠ των ΗΠΑ, η οποία αποτελεί περίπου τα 2/3 της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.

Related posts

Ουκρανία: Αναχαιτίστηκε ρωσικός πύραυλος κρουζ στην Οδησσό

banks

Τουρκία: Ενθουσιασμός για το νέο μαχητικό ΚΑΑΝ

banks

Θεσσαλονίκη: Οι ευκαιρίες και οι εξελίξεις στην αγορά υδρογόνου στο Balkan Energy Forum

banks

Το Ισραήλ και η Χαμάς εξετάζουν νέα κατάπαυση του πυρός

banks

Ευρωεκλογές 2024: Στις 21.30 οι εκτιμήσεις για τη σύνθεση των πολιτικών ομάδων στο Ευρωκοινοβούλιο

banks

Μεξικό: Προσφεύγει στη Χάγη μετά την έφοδο στην πρεσβεία του στον Ισημερινό

banks