33.5 C
Athens
June 26, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Χωρίς μεταβολή τα επιδόματα ανεργίας

Απολύτως σταθερός διατηρήθηκε ο αριθμός των νέων αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, στα χαμηλά επίπεδα πέριξ των 200.000 ανά εβδομάδα, με την αγορά εργασίας της χώρας να συνεχίζει να δείχνει εξαιρετικά περιορισμένη παρά το υψηλό κόστος δανεισμού της Fed.

Ειδικότερα, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Απριλίου υποβλήθηκαν 208.000 νέες αιτήσεις για λήψη επιδόματος, αριθμός ακριβώς ίδιος με της εβδομάδας που είχε προηγηθεί βάσει οριακής αναθεώρησης (αρχική μέτρηση στις 207.000 αιτήσεις).

Σημειώνεται ότι η αγορά περίμενε μία μικρή αύξηση στα επίπεδα των 212.000 νέων αιτήσεων.

Την ίδια ώρα, στις αιτήσεις παράτασης υφιστάμενων επιδομάτων, ένα καλό μέτρο του ρυθμού των προσλήψεων, ο αριθμός παρέμεινε επίσης σταθεράς σε 1,774 εκατομμύρια (ανοδική αναθεώρηση για την εβδομάδα που είχε προηγηθεί από τις αρχικά 1,718 εκατ. αιτήσεις) διαψεύδοντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για αύξηση στις 1,8 εκατ. αιτήσεις.

Τέλος, σε αυτά τα πλαίσια, ο κινητός μέσος όρος των εβδομαδιαίων αιτήσεων υποχώρησε στις 210 χιλιάδες από τις  213,5 χιλιάδες.

Related posts

Η κρίση της Γάζας απειλεί και τον Σίσι

banks

Η BoE κινδυνεύει να καθυστερήσει στη μείωση επιτοκίων, εκτιμά πρώην υποδιοικητής της

banks

COP28: Η Ρωσία ζητεί να αποφευχθεί μια “χαοτική” έξοδος από τα ορυκτά καύσιμα

banks

Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters: Δεν υπάρχουν σχέδια για άμεσα αντίποινα

banks

Η Ισπανία θα στείλει στην Ουκρανία τον Ιούνιο άλλα 10 άρματα μάχης, πυραύλους για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot

banks

Ο Στόλτενμπεργκ αναμένει πως η Ουγγαρία θα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στα τέλη Φεβρουαρίου

banks