24 C
Athens
October 4, 2024
Image default
MARKETS

Η απασχόληση στις ΗΠΑ «ώθησε» υψηλότερα τις ευρωαγορές

Η απασχόληση στις ΗΠΑ «ώθησε» υψηλότερα τις ευρωαγορές

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές την Παρασκευή (4/10) μετά την τελευταία έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ, η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,45% στις 518,60 μονάδες, με τους περισσότερους τομείς και τα κυριότερα χρηματιστήρια να κλείνουν στα πράσινα.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,69% στις 19.123,35 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε αμετάβλητος, στις 8.282,48 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,85% στις 7.541,36 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κινήθηκε 1,25% υψηλότερα, στις 33.585,00 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε άνοδο 0,41% στις 11.665,25 μονάδες, ενώ ο πορτογαλικός PSI κέρδισε 0,03% στις 6.647,27 μονάδες.

Οι τράπεζες ηγήθηκαν των κερδών, ενώ στην άνοδο συνέβαλαν και οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου, συνεχίζοντας την άνοδό τους λόγω των ανησυχιών για την προσφορά, αφού ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να στοχεύσει την πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν, καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανίας κινήθηκαν, επίσης, θετικά μετά την ψηφοφορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οριστική υιοθέτηση δασμών στα ηλεκτροκίνητα οχήματα με μπαταρία (BEV) που κατασκευάζονται στην Κίνα. Η κίνηση αυτή ήρθε παρά την αντίθεση πολλών ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες φοβούνται για αντίποινα από την Κίνα.

Η μετοχή της Ubisoft, εκδότη βιντεοπαιχνιδιών έκαναν άλμα 33,52%, μετά από δημοσίευμα ότι η Tencent και η οικογένεια Guillemot εξετάζουν το ενδεχόμενο εξαγοράς της εταιρείας. 

Οι μετοχές του δανέζικου ναυτιλιακού κολοσσού Moller-Maersk έχασαν περισσότερο από 8%, πριν περιορίσουν ελαφρώς τις απώλειες τους, αφού οι λιμενεργάτες των ΗΠΑ και η United States Maritime Alliance κατέληξαν σε μια προσωρινή συμφωνία για τους μισθούς, τερματίζοντας την τριήμερη απεργία και μειώνοντας τις πιέσεις στον κλάδο. Η Maersk έκλεισε με απώλειες 5,02%, ενώ η γερμανική Hapag Lloyd έκανε βουτιά 14,72%.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #Άνοδος #κέρδη

Related posts

Wall Street: Κλίμα αισιοδοξίας με ώθηση από τα εταιρικά κέρδη

banks

Πλησιάζει το record high του ο πανευρωπαϊκός Stoxx

banks

BofA: Ο S&P 500 ίσως σημειώσει «βουτιά» 5%

banks

Ασία: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή στοιχείων για το Κινεζικό εμπόριο

banks

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από Apple και πληθωρισμό

banks

Οι ευρωαγορές «χτυπούν» νέα υψηλά-Θετικό το μομέντουμ σε παγκόσμια βάση

banks