15.7 C
Athens
May 5, 2024
Image default
MARKETS

Οι ευρωαγορές «χτυπούν» νέα υψηλά-Θετικό το μομέντουμ σε παγκόσμια βάση

Οι ευρωαγορές «χτυπούν» νέα υψηλά-Θετικό το μομέντουμ σε παγκόσμια βάση

Σε επίπεδα ρεκόρ ξεκίνησε η συνεδρίαση της Πέμπτης (22/2) για τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, στον απόηχο του ράλι σε παγκόσμια βάση που οδήγησε τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei σε υψηλό όλων των εποχών.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχει «εκτοξευθεί» σήμερα στις 495,77 μονάδες, ξεπερνώντας το ιστορικό υψηλό των 495,46 μονάδων που είχε φτάσει τον Ιανουάριο του 2022, καθώς οι απροσδόκητα ισχυρές προβλέψεις εσόδων από τον αμερικανικό κολοσσό στον κλάδο των τσιπ, Nvidia, ενίσχυσαν το κλίμα των χρηματιστηρίων σε όλο τον κόσμο.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης προέρχεται από ημερήσια άνοδο σχεδόν 1% και έχει σημειώσει «άλμα» σχεδόν 4% φέτος, μετά από κέρδη λίγο πάνω από 10% πέρυσι. Η ανθεκτική παγκόσμια οικονομία και οι ελπίδες για μειώσεις των επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες αργότερα μέσα στο έτος ενισχύουν και με το παραπάνω τις παγκόσμιες μετοχές.

Σημειώνεται ότι ο Nikkei έφτασε σε νέο ιστορικό υψηλό την Πέμπτη, με τους επενδυτές να μην επηρεάζονται από τα απογοητευτικά στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ιαπωνία. Παράλληλα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) του S&P 500 προοιωνίζουν άνοδο σήμερα, με ώθηση από τη μετοχή της Nvidia.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία του PMI της ευρωζώνης για τον Φεβρουάριο αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα και θα δείξουν την εικόνα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή.

#ευρωπαϊκά_χρηματιστήρια_ #Nvidia #ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ_ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Related posts

Διατηρούν τη θετική δυναμική τους οι ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

banks

Τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν ώθηση στη Wall Street

banks

Διεθνείς αγορές: Εισροές 2,81 δισ. δολαρίων στα μετοχικά κεφάλαια

banks

Συγκρατημένη αισιοδοξία στο άνοιγμα των ευρωαγορών

banks

Στο «κόκκινο» η Wall Street-Βαρίδια τα μάκρο και η Meta

banks

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε ανοδικό έδαφος ολοκληρώθηκε η εβδομάδα

banks