22.3 C
Athens
September 19, 2024
Image default
WORLD

Η Μόσχα επιβεβαιώνει ότι το Κίεβο έπληξε μια τρίτη γέφυρα στην περιοχή Κουρσκ

- 12:19

Ένας Ρώσος ερευνητής επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η Ουκρανία την Κυριακή έπληξε και κατέστρεψε μια τρίτη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Μια δήλωση μέσω βίντεο από εκπρόσωπο της ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram του παρουσιαστή της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης Βλαντίμιρ Σολοβιόφ.

Ο διοικητής της Ουκρανίας δήλωσε την Κυριακή ότι η ουκρανική πολεμική αεροπορία κατέστρεψε άλλη μια στρατηγική γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, περιορίζοντας την ικανότητα ανεφοδιασμού μιας ρωσικής ομάδας που μάχεται ενάντια στην ουκρανική προέλαση.

Η Ρωσία δηλώνει ότι δεν είναι έτοιμη να διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο προς το παρόν, αλλά “οι προτάσεις παραμένουν στο τραπέζι”

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Μόσχα δεν είναι έτοιμη να διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία προς το παρόν, δεδομένης της επίθεσης του Κιέβου στη ρωσική περιοχή Κουρσκ, αλλά ότι η Ρωσία δεν αποσύρει τις προηγούμενες ειρηνευτικές προτάσεις της.

Ζελένσκι: Η Ουκρανία επιδιώκει τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας με την εισβολή στη Ρωσία

Η Ουκρανία επιδιώκει να πλήξει την ικανότητα της Ρωσίας να εξαπολύει επιθέσεις, μεταξύ άλλων με τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στο ρωσικό έδαφος, καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζουν την εισβολή τους στην περιοχή του Κουρσκ, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

“Οτιδήποτε προκαλεί απώλειες στον ρωσικό στρατό, το ρωσικό κράτος, το στρατιωτικο-βιομηχανικό τους σύμπλεγμα και την οικονομία τους, βοηθά στην αποτροπή της επέκτασης του πολέμου και μας φέρνει πιο κοντά σε ένα δίκαιο τέλος αυτής της επίθεσης”, δήλωσε ο Ζελένσκι την Κυριακή. “Αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας στο ρωσικό έδαφο, την επιχείρησή μας στην περιοχή του Κουρσκ”.

Η Ουκρανία ανέφερε ότι οι δυνάμεις της έχουν χτυπήσει δύο γέφυρες-κλειδιά στην περιοχή του Κουρσκ, ενώ ορισμένοι Ρώσοι στρατιωτικοί bloggers στο Telegram δήλωσαν ότι καταστράφηκε και μια τρίτη. Αυτό έχει τη δυνατότητα να περιπλέξει την ικανότητα του ρωσικού στρατού να προμηθεύει τα στρατεύματα με πυρομαχικά και να εκκενώνει τους κατοίκους από δεκάδες οικισμούς εν μέσω της – πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες – ουκρανικής εισβολής.

Ο Ζελένσκι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η στρατιωτική επιχείρηση της χώρας του στο ρωσικό έδαφος θα “συμμορφωθεί αυστηρά” με τις απαιτήσεις του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων. 

Παρόλα αυτά, η ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ της Ουκρανίας – ιδιαίτερα οι περιοχές Ποκρόβσκ και Τορέτσκ – παραμένει ο τόπος πολύ εντατικών μαχών. Η Αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ιρίνα Βερεστσούκ δήλωσε την Κυριακή σε ανάρτηση στο Telegram ότι εάν οι πολίτες “δεν συμμετέχουν στην υπεράσπιση των οικισμών, θα πρέπει να φύγουν για ασφαλέστερες περιοχές”. 

Η Ουκρανία λέει πως κατέστρεψε και τα 11 drones που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία τη νύχτα

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία διαβεβαίωσε μέσω Telegram ότι συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν και τα 11 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόδου που εξαπολύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον της επικράτειας της Ουκρανίας από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας.

Νωρίτερα, η στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας της ουκρανικής πρωτεύουσας ανακοίνωνε μέσω Telegram πως ενεργοποιήθηκαν στοιχεία της αντιαεροπορικής άμυνας για να αποκρούσουν ρωσική αεροπορική επιδρομή και δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδιδαν πως άκουσαν κρότους που παρέπεμπαν στην εκτόξευση αντιαεροπορικών πυραύλων.

Related posts

Ισραηλινή εισβολή στη Ράφα θα μπορούσε να οδηγήσει σε “σφαγή αμάχων” προειδοποιεί ο ΟΗΕ

banks

Φόβος για τρομοκρατικές επιθέσεις σε χριστουγεννιάτικες αγορές

banks

Τα δύο τρίτα του πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ έχουν καταφύγει στην Αρμενία

banks

Η Ουκρανία αναζητά λύσεις για την έλλειψη στρατιωτών

banks

Ο Ερντογάν προσπαθεί να επηρεάσει το Ευρωκοινοβούλιο μέσω Γερμανίας: Το κόμμα DAVΑ και οι υποψήφιοί του

banks

Λίβανος: Τουλάχιστον 8 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

banks