31.4 C
Athens
June 26, 2024
Image default
MARKETS

Η Apple έφερε νέα ρεκόρ σε S&P και Nasdaq

Η Apple έφερε νέα ρεκόρ σε S&P και Nasdaq

Με μικτά πρόσημα, αλλά και νέα ρεκόρ, έκλεισε η συνεδρίαση της Τρίτης (11/6) στη Wall Street, καθώς τα κέρδη της Apple έφεραν άνοδο σε S&P και Nasdaq.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,32% στις 38.747,42 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,29%, στις 5.376,12 μονάδες και ο Nasdaq Composite κατέγραψε άνοδο 0,88% στις 17.343,84 μονάδες. Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq έκλεισαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Αν και η μετοχή της Nvidia υποχώρησε κατά 0,71%, σε μία κίνηση κατοχύρωσης κερδών, η Apple, η οποία μόλις παρουσίασε νέα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία θα ενσωματωθούν σύντομα στα iPhone, σημείωσε άλμα 7,25%, ξεπερνώντας την τιμή-ρεκόρ που είχε επιτύχει τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ξεκίνησε τη διήμερη συνεδρίασή της, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, με την ανακοίνωση της απόφασης για την πορεία των επιτοκίων και τη συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ.

Αν και ορισμένοι δείκτες δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης της οικονομίας, οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι αυτό δεν θα είναι αρκετό για να δώσει κίνητρο στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια εντός του 2024.

Ο Marko Kolanovic, κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan, προειδοποίησε ότι οι πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων έχουν περιοριστεί μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Μαΐου. «Βλέπουμε μειωμένες προοπτικές για χαλάρωση φέτος και πλέον, αναμένουμε την πρώτη μείωση της Fed τον Νοέμβριο», έγραψε.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια υποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα μείωσης επιτοκίων στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME. Οι επενδυτές εκτιμούν την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Νοέμβριο στο 66%.

«Συνολικά, η αγορά έχει αρχίσει να προετοιμάζεται κάπως για ένα λιγότερο αισιόδοξο μήνυμα από τη Fed -όχι απαραίτητα ότι πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκια, αλλά απλώς ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να μειωθούν τα επιτόκια», δήλωσε ο Bill Merz, επικεφαλής έρευνας κεφαλαιαγορών της U.S. Bank Wealth Management.

Όπως είπε,το βασικό σημείο εστίασης για τις αγορές, σε αυτή τη συνεδρίαση, θα είναι το dot plot και η περίληψη των οικονομικών προβλέψεων της Fed. Την Τετάρτη, πριν από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, οι επενδυτές αναμένουν και τη μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Μάιο.

Συνεχίζεται η άνοδος για το πετρέλαιο 

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, την Τρίτη, διευρύνοντας τα ισχυρά τους κέρδη, μετά τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (EIA) για τη ζήτηση το 2024. 

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου για το αμερικανικό WTI ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 77,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent, παραδόσεως Αυγούστου, κέρδισε 0,4%, κλείνοντας στα 81,92 δολάρια το βαρέλι.

#nyse #Wall_Street #μικτά_πρόσημα #Apple #ΑΛΜΑ #ΡΕΚΟΡ

Related posts

«Νηνεμία» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την BoE

banks

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές- Σε χαμηλό 5ετίας η SBB

banks

Διατηρούν τη θετική δυναμική τους οι ευρωαγορές- Κέρδη στο άνοιγμα

banks

Η Wall Street παρέσυρε τις ασιατικές αγορές-Στα «κόκκινα» οι δείκτες

banks

UBS | Global Risk Radar: Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι του 2024

banks

«Bυθίζεται» κατά 67% η μετοχή της First Republic Bank-Αναστολή διαπραγματεύσεων

banks