29.5 C
Athens
June 30, 2024
Image default
MARKETS

Θετικά πρόσημα στην Wall Street εν αναμονή του PCE

Θετικά πρόσημα στην Wall Street εν αναμονή του PCE

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης (27/6) στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής εν όψει των νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό (PCE) στις ΗΠΑ. Οι αγοραστές είχαν ένα ελαφρύ προβάδισμα αφού τα νέα στοιχεία έδειξαν συνεχή επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, αυξάνοντας τις ελπίδες των επενδυτών για μειώσεις των επιτοκίων.

Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,09% στις 5.482,87 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,30% στις 17.858,68 μονάδες, ενώ ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 36,26 μονάδες ή 0,09%, κλείνοντας στις 39.164,06 μονάδες.

Στο «κόκκινο» οι μετοχές των τσιπ, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το εάν η τεχνητή νοημοσύνη θα συνεχίσει να διατηρεί τις αγορές σε επίπεδα ρεκόρ στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η Micron υποχώρησε περισσότερο από 7% μετά την έκδοση του guidance για τα τριμηνιαία έσοδα, παρόλο που ήταν σύμφωνο με τις εκτιμήσεις. Από την πλευρά της, η Nvidia σημείωσε πτώση 1,9%.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται καθώς οι traders προσβλέπουν σε καλά νέα από τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) του Μαΐου, ο οποίος είναι ο προτιμώμενος δείκτης μέτρησης του πληθωρισμού της Fed. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο δομικός PCE αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση και 2,6% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι οι νέες παραγγελίες για βασικά κεφαλαιουχικά αγαθά μειώθηκαν απροσδόκητα τον Μάιο, ενώ οι παραγγελίες βασικών διαρκών αγαθών μειώθηκαν κατά 0,1% έναντι προβλέψεων για άνοδο 0,2%, ενισχύοντας την πεποίθηση των επενδυτών ότι μια ασθενέστερη οικονομία θα μπορούσε να ωθήσει την Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν στις 233.000, κάτω από τις προσδοκίες για 236.000 αιτήσεις. Επιπλέον, μια τελική έκθεση έδειξε ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο, απ’ ό,τι εκτιμήθηκε αρχικά, το πρώτο τρίμηνο.

Ανοδικά για δεύτερη διαδοχική ημέρα έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, με τους traders να ελπίζουν σε ανάκαμψη της καλοκαιρινής ζήτησης για βενζίνη στις ΗΠΑ, παρά τα στοιχεία που δείχνουν επιβράδυνση στην κατανάλωση την περασμένη εβδομάδα. Παραμένουν οι φόβοι για πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ, που μπορεί να απειλήσουν τις προμήθειες αργού στην περιοχή.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Αυγούστου κέρδισε 1,19% ή 96 cents στα 81,86 δολάρια το βαρέλι. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι στιγμής έχει ενισχυθεί κατά 14%. Παράλληλα, το Brent παράδοσης Αυγούστου πρόσθεσε 1,14% ή 97 cents στα 86,22 δολάρια το βαρέλι. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι στιγμής έχει ενισχυθεί κατά 11,9%.

Με κέρδη, έπειτα από δύο συνεχόμενες ημέρες απωλειών, έκλεισε η τιμή του χρυσού, καθώς η υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου έδωσε ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο. Η τιμή spot του χρυσού ενισχύθηκε κατά 1,2% στα 2.324,53 δολάρια η ουγγιά. Παράλληλα, το ασήμι πρόσθεσε 0,5% στα 28,90 δολάρια.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές λόγω του αμερικανικού πληθωρισμού

banks

Ήπια πτώση στις ασιατικές αγορές την πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου

banks

Το χειρότερο τρίμηνο σε «βάθος» ενός έτους για τις ευρωαγορές

banks

Wall Street: Ανοδικό κλείσιμο με «σπρώξιμο» από την τεχνολογία

banks

Χάνεται το momentum στις Ευρωαγορές- Στο κόκκινο τα κυριότερα χρηματιστήρια

banks

Στάση…αναμονής στη Wall Street περιμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

banks