22 C
Athens
May 13, 2024
Image default
MARKETS

Το χειρότερο τρίμηνο σε «βάθος» ενός έτους για τις ευρωαγορές

Το χειρότερο τρίμηνο σε «βάθος» ενός έτους για τις ευρωαγορές

Με κέρδη, αλλά κοντά στα χαμηλά ημέρας τους, κινήθηκαν σήμερα (29/9) οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ευρώπης. Σημειώνεται ότι οι αγορές της Γηραιάς Ηπείρου ολοκλήρωσαν το χειρότερο τρίμηνο εδώ και έναν χρόνο, με πτώση 2,9%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,38% στις 450,22 μονάδες. Οι περισσότεροι κλάδοι έκλεισαν σε θετικό έδαφος, με την τεχνολογία και τα είδη οικιακής χρήσης να ηγούνται των κερδών.

Ο Stoxx έκλεισε την Τετάρτη σε χαμηλό εξαμήνου και υποχώρησε κατά 2,1% το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG, έχοντας προηγηθεί η πτώση 2,8% τον Αύγουστο. Παρά τα κέρδη του Ιουλίου, ο δείκτης ολοκλήρωσε με απώλειες 2,9% το γ’ τρίμηνο, στη χειρότερη επίδοσή του από πέρυσι.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε σήμερα άνοδο 0,41% στις 15.386,58 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,08% στις 7.608,08 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,37% στις 7.142,44 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,01% στις 9.428 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε κέρδη 0,28% στις 28.243,26 μονάδες.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, ο οποίος υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στο 4,3% τον Σεπτέμβριο. Οι σχετικές ανακοινώσεις είναι σύμφωνες με τα πρόσφατα δεδομένα για κάθε χώρα, με τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό από τη Γερμανία να δείχνουν ότι επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο. Ειδικότερα, τα εναρμονισμένα στοιχεία για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έδειξαν αύξηση 4,3% στις τιμές καταναλωτή από τον Σεπτέμβριο του 2022, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

  • ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Related posts

    Διατηρείται το ανοδικό μομέντουμ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Φρέναραν οι ευρωαγορές, επηρεασμένες από το ΑΕΠ

    banks

    Ενεργειακά στηρίγματα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Συγκρατημένα κέρδη στις ευρωαγορές, με το βλέμμα και στις ΗΠΑ

    banks

    Wall Street: Ήπια άνοδος λίγο πριν την ετυμηγορία της Fed

    banks

    Πτώση στις ευρωαγορές εν μέσω αβεβαιότητας για τα επιτόκια

    banks