27.9 C
Athens
July 1, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη στην Wall Street με ώθηση από τον PCE

Κέρδη στην Wall Street με ώθηση από τον PCE

Σε ανοδικό έδαφος ξεκίνησε η συνεδρίαση της Παρασκευής (28/6) για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς τα στοιχεία για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες (PCE) στις ΗΠΑ, δείκτης που παρακολουθεί στενά η Federal Reserve, έδειξαν ότι ο πληθωρισμός μετριάζεται σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών, ενισχύοντας παράλληλα τις ελπίδες για πρόωρες μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,41% στις 39.326,34 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,29% στις 5.498,78 μονάδες και ο Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,19% στις 17.892,73 μονάδες.

Ο τεχνολογικός δείκτης πρωτοστάτησε κατά το πρώτο εξάμηνο, σημειώνοντας άνοδο περίπου 19%, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη ενθουσίασε τους επενδυτές. Ο S&P 500 έχει καταγράψει άλμα άνω του 15%, ενώ ο Dow Jones υστερεί με κέρδη μόλις 4,4%.

Επιπλέον, και οι τρεις βασικοί δείκτες έχουν κερδίσει έδαφος τον Ιούνιο. Ο Nasdaq σημειώνει ράλι άνω του 6%. Ο S&P 500 και ο Dow Jones κερδίζουν περισσότερο από 4% και 1%, αντίστοιχα. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Nasdaq έχει ενισχυθεί κατά 1%. Ο S&P 500 έχει καταγράψει άνοδο περίπου 0,6% και ο Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,5%.

Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε τον Μάιο στο χαμηλότερο ετήσιο ρυθμό εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια. Ο δομικός PCE, που δεν περιλαμβάνει τις πιο ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε μόλις 0,1% τον περασμένο μήνα και 2,6% από το προηγούμενο έτος. Και οι δύο τιμές ήταν σύμφωνες με τις συναινετικές εκτιμήσεις του Dow Jones.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

«Βούλιαξαν» και οι Ευρωαγορές εξαιτίας της υποβάθμισης των ΗΠΑ

banks

Morgan Stanley: Προβλέπει sell-off στα αμερικανικά χρηματιστήρια στο εγγύς μέλλον

banks

Πτωτικά οι ευρωαγορές στον απόηχο των ρεκόρ

banks

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

banks

Wall Street: Πτωτική πορεία εν αναμονή πληθωρισμού και λόγω Salesforce

banks

Ευρωαγορές: Θετικά πρόσημα και την Παρασκευή- Μηνιαία άνοδος 2,3%

banks