27.1 C
Athens
October 9, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη στην Wall Street παρά το sell-off πετρελαίου-«Οδηγός» η τεχνολογία

Κέρδη στην Wall Street παρά το sell-off πετρελαίου-«Οδηγός» η τεχνολογία

Ο S&P 500 ανέκαμψε την Τρίτη (8/10) μετά από μια συνεδρίαση με απώλειες στη Wall Street, με τις τιμές του πετρελαίου και τις αποδόσεις των ομολόγων να βρίσκονται στο επίκεντρο, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις συνεχιζόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,30% στις 42.080 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε αύξηση κατά 0,97% στις 5.751 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε άλμα ύψους 1,45% φτάνοντας τις 18.182 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων η δυναμική στις αποδόσεις μετριάστηκε, αν και η απόδοση του 10ετούς παρέμεινε πάνω από το όριο του 4%, στο 4,031% ενώ του 2ετούς υποχώρησε στο 3,971%.

Ταυτόχρονα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο υποχώρησαν σχεδόν 5% την Τρίτη, καθώς οι έμποροι παρακολουθούσαν τα αναμενόμενα αντίποινα του Ισραήλ στις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν και τις προσπάθειες των ΗΠΑ να αποτρέψουν μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση. Η κίνηση αυτή πίεσε τις ενεργειακές μετοχές, με τον κλάδο S&P να υποχωρεί σχεδόν 3%, καθώς η Marathon Petroleum και η Valero Energy έχασαν τουλάχιστον 4% η καθεμία.

«Ο πόλεμος φαίνεται να βρίσκεται στο προσκήνιο του μυαλού όλων», δήλωσε ο Robert Pavlik, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Dakota Wealth Management. «Καλύτερη απεικόνιση της κατάστασης βέβαια θα γίνει στις εκλογές και υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες που περιστρέφονται γύρω από τους φόρους και πώς αυτό θα επηρεάσει τα κέρδη ενδεχομένως στο μέλλον».

Να σημειωθεί ότι οι τεχνολογικές μετοχές κινήθηκαν υψηλότερα την Τρίτη, με τις Nvidia και Broadcom να σημειώνουν τελευταία άνοδο 3% και 2% αντίστοιχα. Οι Meta Platforms, Tesla και Microsoft σημείωσαν άνοδο τουλάχιστον 1% η καθεμία, ενώ η Palo Alto Networks σημείωσε άνοδο 5%.

Γενικότερα, η έναρξη του νέου εμπορικού μήνα έχει εγκαινιάσει ένα κύμα μεταβλητότητας, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων επιβάρυνε επίσης την αγορά, με την απόδοση να αγγίζει την Τρίτη το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά σημείωσε μικρή άνοδο στο τέλος της περασμένης εβδομάδας μετά την εντυπωσιακή έκθεση για την απασχόληση και ο Dow σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό κλεισίματος. Ωστόσο, ο ενθουσιασμός εξασθένησε αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές σκέφτηκαν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να μην είναι τόσο επιθετική με μελλοντικές μειώσεις επιτοκίων, δεδομένης της ισχύος της αγοράς εργασίας.

Τα βραχυπρόθεσμα οικονομικά στοιχεία σηματοδότησαν περαιτέρω μια ανθεκτική οικονομία, ενισχύοντας τους φόβους ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να καθυστερήσει τις μειώσεις των επιτοκίων από εδώ και πέρα, πρόσθεσε ο Pavlik της Dakota.

#ΗΠΑ #μετοχές #δείκτες

Related posts

Wall Street: Υποχώρησαν απ’τα επίπεδα ρεκόρ S&P και Nasdaq

banks

Αρνητικό κλίμα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στην Αθήνα

banks

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές: Rebound ο Nikkei-Απώλειες στην Κίνα

banks

Κέρδη στις ευρωαγορές με «άλμα» 19% για την Credit Suisse

banks

Μικρές μεταβολές και νευρικότητα στη Wall Street

banks

Θετικό κλίμα στη Wall Street- Περιορίζονται οι απώλειες της Δευτέρας

banks