31.5 C
Athens
June 28, 2024
Image default
MARKETS

Κέρδη στις ευρωαγορές με το μυαλό στα… επερχόμενα μάκρο

Κέρδη στις ευρωαγορές με το μυαλό στα… επερχόμενα μάκρο

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας (24/6) οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε νέα οικονομικά δεδομένα και αποφάσεις για τα επιτόκια από την περιοχή.

Όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια και οι περισσότεροι κλάδοι διαπραγματεύτηκαν στα «πράσινα», με τις τράπεζες να καταγράφουν άνοδο 1,9%, ενώ οι τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν 0,7%.

Τα γερμανικά blue-chips στον δείκτη DAX σημείωσαν άνοδο 1% ακόμη και μετά τη δημοσίευση έρευνας από το Ινστιτούτο Ifo που διαπίστωσε ότι το επιχειρηματικό κλίμα της χώρας είχε «επιδεινωθεί» τον Ιούνιο. Οι προσδοκίες ήταν πιο απαισιόδοξες καθώς η οικονομία αγωνίζεται να ξεφύγει από τη στασιμότητα.

Οι ευρωπαϊκές αγορές γνώρισαν μια ασταθή εβδομάδα εμπορικών συναλλαγών την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν μια σειρά από αποφάσεις κεντρικών τραπεζών και δημοσιοποιήσεις δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας και της διατήρησης σταθερών των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Αυτή την εβδομάδα αναμένονται οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες της Σουηδίας και της Τουρκίας, ενώ με ενδιαφέρον προσβλέπουν οι επενδυτές και τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν από την Ισπανία την Τρίτη και την Ιταλία την Παρασκευή.

Το παγκόσμιο αίσθημα θα επηρεαστεί επίσης από τον Δείκτη Τιμών Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών, τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Federal Reserve, που κυκλοφορεί την Παρασκευή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,73% στις 518,86 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινήθηκε ανοδικά 0,99% στις 18.342,83 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 1,03% στις 7.706,89 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε 0,53% στις 8.281,55 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 1,58% στις 33.834,91 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε 1,27% στις 11.172,10 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,31% στις 6.590,90 μονάδες.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #DAX_30 #Stoxx_Europe_600

Related posts

Πτωτικά οι ευρωαγορές στον απόηχο των ρεκόρ

banks

Επιστροφή σε θετικό πρόσημο για τις Ευρωαγορές

banks

Σημαντικά κέρδη στα χρηματιστήρια της Ασίας

banks

Στα «κόκκινα» η Ασία, λόγω Fed- Στο -3% το Χονγκ Κονγκ

banks

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street- Απώλειες για την τεχνολογία

banks

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές μία εβδομάδα κρίσιμων ανακοινώσεων

banks