«Το σφυροκόπημα θα συνεχιστεί. Δεν ‘καθάρισε’ ο κ. Μητσοτάκης χθες με την πραγματικά χωρίς ενσυναίσθηση ομιλία του. Είπε ελάχιστα πράγματα για το έγκλημα των Τεμπών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, για την συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Και προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός «θα πει περισσότερα στην Προανακριτική Επιτροπή. Τον κάλεσε ο Σωκράτης Φάμελλος δύο φορές να απαντήσει αν θα προσέλθει στην προανακριτική. Εμείς θα τον καλέσουμε για μάρτυρα, γιατί αυτός είναι ο εντολέας του μπαζώματος, είναι ξεκάθαρο».
«Η πρόταση δυσπιστίας και η τριήμερη συζήτηση λειτούργησαν στην πραγματικότητα σαν μαγνήτης για να βγουν από το ‘κουτί’ της συγκάλυψης αρκετά από τα γρανάζια», σημείωσε, εξηγώντας πως «ξεκίνησε η υπόθεση με την αποκάλυψη του e-mail, το οποίο ήρθε στα χέρια της δημοσιογραφικής έρευνας, στη συνέχεια ο κ. Τριαντόπουλος, για να το βγάλει από πάνω του, δημοσίευσε ένα email – εγώ δεν το αμφισβητώ, αυτό θα το κάνουν οι ειδικοί – στο οποίο λέει ‘να το email και δεν προκύπτει συντονισμός’. Λες και αυτός που στέλνει και ζητάει από κάποιον κάτι, δεν συντονίζει, δεν δίνει εντολή, ή αυτός που λαμβάνει ένα email που του ζητούν κάτι, δεν εκτελεί μια διαδικασία».
Ο Γιώργος Καραμέρος διευκρίνισε πως δεν αναφέρεται μόνο στην αρωγή στους συγγενείς των θυμάτων, «αλλά και για αυτό που ακούσαμε χυδαία στην τριήμερη συζήτηση και το είπε ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, για την ‘εξυγίανση’ του χώρου, το μπάζωμα, την απόληψη των υλικών και μαζί και των αντικειμένων ή και μελών των θυμάτων του δυστυχήματος».
«Η πολιτική κλεψύδρα Μητσοτάκη αδειάζει»
«Πλέον έχουμε μπροστά μας την προανακριτική. Τώρα αρχίζει η βάσανος για τον κ. Μητσοτάκη, που είναι ένας αποδυναμωμένος πρωθυπουργός. Η πολιτική κλεψύδρα του αδειάζει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμέρος.
Σημείωσε πως υπάρχουν κι άλλα θέματα να συζητήσουμε, όπως «το ζήτημα του καρτέλ των τραπεζών, της ενέργειας, των καυσίμων, το τι γίνεται στην Υγεία, τι γίνεται στην Παιδεία, τι γίνεται με την ακρίβεια. Θα συνεχιστεί το σφυροκόπημα και στη Βουλή και από την κοινωνία. Νομίζω ότι η ημερομηνία λήξης της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν η 28η Φεβρουαρίου. Είτε σε λίγες εβδομάδες είτε σε ένα-δύο μήνες, θα αναγκαστεί να περάσει στην ιστορία μετά από 6 χρόνια διακυβέρνησης», υποστήριξε.
«Ενώ έχει γίνει χαμός, ενώ έχουν κατέβει 2 εκατομμύρια άνθρωποι στο δρόμο, ενώ κάθε βράδυ βγαίνει ο κόσμος στο Σύνταγμα και μετά από λίγη ώρα με τα δακρυγόνα διαλύονται οι συγκεντρώσεις, ενώ φωνάζει η αντιπολίτευση και αναδεικνύει ζητήματα, η ΝΔ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχοντας την πλειοψηφία στη Βουλή από ένα 41%, που καμία σχέση και καμία αντιστοίχιση δεν έχει αυτή τη στιγμή με την κοινωνία, οδηγεί την υπόθεση σε αδιέξοδο», υπογράμμισε.
Για τις δημοσκοπήσεις
Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ο Γιώργος Καραμέρος τόνισε πως «θα πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα κατάφατσα και να παίρνουμε τα μηνύματα των πολιτών. Οι δημοσκοπήσεις, που βλέπουν το φως τις τελευταίες ημέρες, είναι δημοσκόπηση για τα Τέμπη. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Οι πολίτες στέκονται στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων, δεν θέλουν να τους αφήσουν μόνους τους».
Και σημείωσε πως «στο πλευρό των θυμάτων είναι οι συνήγοροι των θυμάτων και η κ. Κωνσταντοπούλου πιστώνεται μια δημοφιλία ως συνήγορος κάποιων εκ των συγγενών των θυμάτων», λέγοντας πως κάνει μια διαπίστωση αναφορικά με τα ανεβασμένα ποσοστά της Πλεύσης Ελευθερίας.
«Μια κυβέρνηση θέλει πρωθυπουργό, θέλει υπουργούς, θέλει πρόγραμμα, θέλει συμμαχίες. Όπως είναι οι πολιτικές δυνάμεις και η διάταξή τους αυτή τη στιγμή, κανένας μόνος του δεν μπορεί. Καταθέτουμε τις προτάσεις μας, συνεχίζουμε το σφυροκόπημα», ανέφερε, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αδικήθηκε: «Ποιο σύνθημα είχε στις εκλογές του 2023, που το αποτέλεσμα ήταν 41 – 20; ‘Δικαιοσύνη παντού’. Τι ζητούν τώρα οι πολίτες; Οι πολίτες, στις δημοσκοπήσεις απαντούν ότι το 2019, το 52%, ανεξαρτήτως ηλικίας, εισοδηματικής τάξης, περνούσε καλύτερα σε σχέση με σήμερα. Άρα, αξίζουν καλύτερα οι πολίτες. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν να συγκεντρώνουν τον πλούτο οι λίγοι, πρέπει να μειωθούν οι ανισότητες. Έχουμε προτάσεις, τις καταθέτουμε, παλεύουμε γι’ αυτές και όταν θα φτάσουν οι εκλογές εδώ είμαστε».