22.2 C
Athens
September 19, 2024
Image default
POLITICS

Κασσελάκης για φωτιές στο CNN: «Γιατί αυτό πρέπει να συμβαίνει κάθε χρόνο;»

Η φωτιά που έκαψε πάνω από 100.000 στρέμματα στην βορειοανατολική Αττική απασχόλησε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ένα από τα ΜΜΕ που βρέθηκε στην Πεντέλη για ρεπορτάζ ήταν και το CNN, στο οποίο μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, στο παρακάτω βίντεο, η ανταποκρίτρια του CNN, Ελένη Γιώκου, μετέφερε από την Πεντέλη, την εικόνα που επικρατούσε, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν εστίες φωτιάς προκειμένου να επέμβουν εγκαίρως, ενώ όπως λέει, συνομίλησε με διάφορους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη.

«Γιατί αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο;»

Μιλώντας στο CNN, o Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε: Θεωρείτε πως αυτό είναι μία πολιτική συζήτηση; Αυτή θα μπορούσε να είναι η μητέρα οποιουδήποτε. Είμαστε στην Αθήνα. Τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε αυτό το αστικό κέντρο.

Αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι η κυβέρνηση τα κάνει όλα τέλεια και είμαι εδώ για να κάνω μικροπολιτική. Πέρυσι είχαμε τη μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ΕΕ, εδώ και δεκαετίες, στη βόρεια περιοχή του Έβρου. Γιατί αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο;»

«Είναι τόσο δύσκολο να αναπνεύσεις»

Η ανταποκρίτρια του αμερικανικού μέσου ενημέρωσης, ανέφερε ότι «Είναι τόσο δύσκολο να αναπνεύσεις», ενώ τόνισε «Έχουμε δει τόσους πολλούς ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους από τη φωτιά.»

Συνέχισε δε λέγοντας: «Οι κάτοικοι που συναντήσαμε θέτουν ένα ερώτημα. Πώς γίνεται μία φωτιά που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, να κινείται τόσο γρήγορα, ώστε να φτάνει στα προάστια, καταστρέφοντας το βιός τόσων ανθρώπων.»

Δείτε τι είπε στο CNN ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Related posts

Στη Τερψιθέα, το νέο ΚΕΠ του Δήμου Γλυφάδας

banks

Θεοχαρόπουλος: Ο κόσμος ζητάει την ένωση του αριστερού χώρου, η λύση δεν είναι οι αποπομπές

banks1

Ο Λόφος Κοπανά και το Θέατρο Βράχων παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο

banks

ΣΥΡΙΖΑ: Καταστροφική αδράνεια Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Να εγκαταλείψει την παθητική στάση

banks

Μητσοτάκης: Αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές γενικών γραμματέων στα υπουργεία

banks1

ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη: Η υγεία των πολιτών είναι έρμαιο των μαθητευόμενων μάγων της κυβέρνησης της ΝΔ

banks1