27.1 C
Athens
June 26, 2024
Image default
POLITICS

Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης από τη Νορμανδία να πάρει θέση για τη γενοκτονία στη Γάζα

Την είδηση των δεκάδων νεκρών παιδιών στη Γάζα μετά από ισραηλινή επίθεση σε σχολείο του ΟΗΕ ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, απευθυνόμενος παράλληλα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεκάδες νεκρά παιδιά από ισραηλινή επίθεση σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα… Καλώ τον πρωθυπουργό, σήμερα που θα είναι στη Νορμανδία για την 80η επέτειο από τη συμμαχική απόβαση, να πάρει σαφή θέση για τη γενοκτονία στη Γάζα», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρόσθεσε πως εκεί «σε διεθνές περιβάλλον, να ζητήσει άμεση κατάπαυση του πυρός και άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους».

Καταληκτικά ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό σε προβεί στη συγκεκριμένη ενέργεια ώστε «να σταθεί και η Ελλάδα του σήμερα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

Δεκάδες νεκρά παιδιά από ισραηλινή επίθεση σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα…
Καλώ τον Πρωθυπουργό, σήμερα που θα είναι στη Νορμανδία για την 80η επέτειο από τη συμμαχική απόβαση, να πάρει σαφή θέση για τη γενοκτονία στη Γάζα.
Εκεί, σε διεθνές περιβάλλον, να ζητήσει άμεση κατάπαυση… pic.twitter.com/F4mdiuY9c1

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) June 6, 2024

Για «στοχευμένο χτύπημα» σε μαχητές της Χαμάς κάνει λόγο ο ισραηλινός στρατός

Τουλάχιστον 37 είναι οι νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά, και δεκάδες οι τραυματίες μετά το νέο χτύπημα του Ισραήλ σε σχολείο της UNRWA στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την επίθεση, αλλά κάνει λόγο για «στοχευμένο χτύπημα» σε μαχητές της Χαμάς.

Στον «αέρα» είναι η συμφωνία για εκεχειρία που περιέγραψε ο Τζο Μπάιντεν. Ο μόνιμος τερματισμός του πολέμου στη Γάζα και η πλήρης αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων είναι απαραίτητα για να συμφωνήσει η Χαμάς στην τελευταία πρόταση κατάπαυσης του πυρός, δήλωσε ο ηγέτης της.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ είπε ότι δεν θα υπάρξει διακοπή των μαχών κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου λέει ότι το Ισραήλ είναι «προετοιμασμένο για μια πολύ έντονη επιχείρηση» κατά μήκος των συνόρων του με τον Λίβανο, όπου τα ισραηλινά στρατεύματα ανταλλάσσουν σχεδόν καθημερινά πυρά με μαχητές της Χεζμπολάχ εδώ και σχεδόν οκτώ μήνες.

Related posts

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Μπέτυ Μαγγίρα και οι αγκαλιές με ένα σκυλάκι

banks

«Πυρά» Κασσελάκη σε Μητσοτάκη για τα γυμνασιόπαιδα της Γαύδου

banks

Μήπως το θέμα των νησιών του Αιγαίου δεν έχει κλείσει; – Τι ανέφερε σε συνέντευξη του ο Φιντάν

banks1

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Η έρευνα για την τραγωδία θα γίνει με διαφάνεια

banks

Έξι νέους υποψήφιους βουλευτές ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία

banks1

Δένδιας – Εγκληματικές συμμορίες που συνεχίζουν να προπαγανδίζουν νεοναζιστικές ιδέες δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία

banks