October 5, 2024
Image default
COMODITIES

«Κατρακυλά» ενόψει αυξημένης προσφοράς το πετρέλαιο- Υποχωρεί το φυσικό αέριο

«Κατρακυλά» ενόψει αυξημένης προσφοράς το πετρέλαιο- Υποχωρεί το φυσικό αέριο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν περισσότερο από 1 δολάριο την Τρίτη, επεκτείνοντας τις απώλειες από το χαμηλό τεσσάρων μηνών της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την αύξηση της προσφοράς αργότερα μέσα στο έτος, εν μέσω ενδείξεων αποδυνάμωσης της ζήτησης στις ΗΠΑ.

Το μπρεντ τη Δευτέρα έκλεισε κάτω από τα 80 δολάρια για πρώτη φορά από τις 7 Φεβρουαρίου, μετά από πτώση άνω του 3%. Χθες, το WTI υποχώρησε κατά 3,6% για να… εγκατασταθεί κοντά στο χαμηλό τεσσάρων μηνών.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν την Κυριακή να επεκτείνουν τις περισσότερες από τις μειώσεις της παραγωγής πετρελαίου έως το 2025, αλλά άφησαν περιθώρια για οικειοθελείς περικοπές από οκτώ μέλη που θα αποκλιμακωθούν σταδιακά από τον Οκτώβριο.

«Η αντίδραση της αγοράς είναι απογοητευτική για όποιον παράγει πετρέλαιο και φέρνει μεγάλη χαρά στους καταναλωτές», δήλωσε ο Ταμάς Βάργκα του χρηματιστή πετρελαίου PVM.

Η αυξημένη προσφορά από τον ΟΠΕΚ+ θα μπορούσε να διοχετευθεί σε μια αγορά όπου η ζήτηση έχει ήδη δείξει σημάδια αδυναμίας.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Μάιο, ενώ οι κατασκευαστικές δαπάνες τον Απρίλιο μειώθηκαν απροσδόκητα για δεύτερο μήνα λόγω της μείωσης της μη οικιστικής δραστηριότητας. Και τα δύο θα μπορούσαν να μεταφραστούν σε ασθενέστερη ζήτηση πετρελαίου και καυσίμων.

«Περαιτέρω ενδείξεις οικονομικής αδυναμίας μπορεί να οδηγήσουν τις τιμές του πετρελαίου χαμηλότερα, ανοίγοντας δυνητικά το δρόμο για επανέλεγχο του κατώτερου ορίου του μηνιαίου εύρους στα 72 δολάρια», δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της IG Γιπ Γιουν Ρονγκ.

Τα σημάδια της αποδυνάμωσης της αύξησης της ζήτησης έχουν επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου τους τελευταίους μήνες, με τα στοιχεία για την κατανάλωση καυσίμων στις ΗΠΑ να είναι στο επίκεντρο. Η μέση τιμή της βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε κατά 5,8 σεντς ανά γαλόνι στα 3,50 δολάρια ανά γαλόνι τη Δευτέρα, σύμφωνα με στοιχεία της GasBuddy.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα δημοσιεύσει στοιχεία για τα αποθέματα την Τετάρτη.

Το μεσημέρι της Τρίτης, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,54% στα 73,08 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 1,39% στα 77,27 δολάρια το βαρέλι.

Πέφτει το φυσικό αέριο

Πτωτικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς υποχωρούν 2,177% στα 35,230 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός υποχωρεί 0,71% στα 2.352,10 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 2,29% στα 30,09 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός χάνει 2,13% στα 4,5685 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,33% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0865 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται 0,34% στο 1,2759 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία υποχωρεί 0,02% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8516 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #αμερικανικό_αργό #ΜΠΡΕΝΤ #δολαριο #χρυσός #χαλκός #ασήμι #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ

Related posts

Σε τροχιά για δεύτερη σερί εβδομαδιαία πτώση το πετρέλαιο

banks

Σταθεροποιείται περιμένοντας τα μάκρο το πετρέλαιο- Ενισχύεται το φυσικό αέριο

banks

Ο ΟΠΕΚ+ άφησε αμετάβλητη την παραγωγή

banks

Ανακάμπτει αποφασιστικά από τις απώλειες το πετρέλαιο- Άνοδος σχεδόν 1%

banks

Απώλειες το πετρέλαιο-Σημαντική άνοδος των μετάλλων

banks

Ασταθές λόγω επιτοκίων και αποθεμάτων το πετρέλαιο-Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

banks