26.3 C
Athens
June 29, 2024
Image default
POLITICS

Κουτσούμπας: Έλεος με τον Κασσελάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «One».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ερωτηθείς για τις διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ΚΚΕ, υπογράμμισε πως «η πάλη που κάνει το ΚΚΕ και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο ελληνικός λαός είναι πρώτα από όλα απέναντι στην κυβέρνηση -οποιαδήποτε κυβέρνηση- διαχειρίζεται σε βάρος του λαού μας και τα οικονομικά ζητήματα και τις εργασιακές σχέσεις και ακολουθεί μια βάρβαρη πολιτική. Αυτό το κάνουμε με συνέπεια πολλά χρόνια μετά το 2019 που κυβέρνηση είναι η ΝΔ με τον κ. Μητσοτάκη».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει πορεία εκφυλισμού, οργανωτικού, πολιτικού, ιδεολογικού»

Ακολούθως τόνισε ότι το πρόταγμα του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές είναι «να δοθεί ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για όλες αυτές τις πολιτικές που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα».

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε πως «η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει πορεία εκφυλισμού, οργανωτικού, πολιτικού, ιδεολογικού. Θεωρούμε ότι δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες της Αριστεράς. Οι αξίες της Αριστεράς ξέρουμε ότι πάντα ήταν ενάντια στην ΕΕ των μονοπωλίων, ενάντια στο ΝΑΤΟ, ενάντια σε συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

Συνεχίζοντας για τον Στέφανο Κασσελάκη ανέφερε «έλεος «αριστερός» άνθρωπος» καθώς, όπως είπε, «αυτά (σ.σ. που λέει) δεν τα έλεγαν ούτε οι εκπρόσωποι της ΕΡΕ, ότι το ΝΑΤΟ είναι ιερή αμυντική συμμαχία, που είναι μια καθαρά επιθετική συμμαχία».

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως στις επερχόμενες ευρωεκλογές πρέπει «να ανέβει πολύ ψηλά το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που αμφισβητεί την ΕΕ της εκμετάλλευσης και των πολέμων».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Related posts

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση: Ο Μητσοτάκης πετάει τη μπάλα στην εξέδρα για να διασώσει τον Καραμανλή

banks1

Ένα μονότονο ρεφρέν περί ηθικού αυτουργού στου Ρέντη που γεννά υποψίες

banks1

Δημοσκοπήσεις: Ψηφοφόροι μόνοι ψάχνουν – Απώλειες για ΝΔ, φθορά για ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ρεύμα η Νέα Αριστερά

banks1

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία

banks1

Λοβέρδος: Το χειροκρότημα στον Καραμανλή ήταν προσβολή για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

banks1

Ευρωπαϊκή Ένωση: Το πραγματικό «κοινοτικό κεκτημένο»

banks1