25.5 C
Athens
June 30, 2024
Image default
MARKETS

«Μάχη» αγοραστών-πωλητών στην Wall Street: Στο επίκεντρο τα μάκρο

«Μάχη» αγοραστών-πωλητών στην Wall Street: Στο επίκεντρο τα μάκρο

Με μεικτά πρόσημα ξεκίνησε η συνεδρίαση της Πέμπτης (27/6) στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τους επενδυτές να «ζυγίζουν» τα νέα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία. Ισχυρές απώλειες για την Micron, καθώς η επί τα χείρω πρόβλεψη για την εταιρεία επιβάρυνε κι άλλες μετοχές του κλάδου των ημιαγωγών (τσιπ).

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,06% στις 39.102,56 μονάδες, ενώ αντίθετα ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,15% στις 5.486,21 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,31% στις 17.859,67 μονάδες.

Η Micron διολισθαίνει περισσότερο από 5% μετά την έκδοση του guidance, που κάνει λόγο για χαμηλότερα έσοδα από το αναμενόμενο. Η Levi Strauss σημειώνει «βουτιά» 15% καθώς τα τριμηνιαία έσοδα της εταιρείας απογοήτευσαν τους επενδυτές. Αντίστοιχα, η Walgreens Boots Alliance «βυθίζεται» κατά 21% αφού μείωσε τις προοπτικές για φέτος και ανακοίνωσε χαμηλότερα κέρδη το προηγούμενο τρίμηνο.

Αυτές οι κινήσεις έρχονται καθώς η Wall Street αναμένει τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό, με την δημοσίευση του δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Μαΐου την ερχόμενη Παρασκευή. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η έκθεση θα δείξει χαλάρωση των πιέσεων στις τιμές, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την πιθανότητα η Fed να μειώσει τα επιτόκια αργότερα φέτος.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 6.000 μειώθηκαν οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, πέφτοντας στις 233.000 την βδομάδα που έληξε στις 22 Ιουνίου. Επιπλέον, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4% τον Μάιο για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2022

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,4% το πρώτο τρίμηνο του 2024, τον χαμηλότερο των τελευταίων δύο ετών. Η προηγούμενη μέτρηση είχε δείξει ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ είχε αυξηθεί κατά 1,3% το πρώτο τρίμηνο.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές- Τεχνολογικό ράλι στο Χονγκ Κονγκ

banks

Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές παρά το ράλι στις ΗΠΑ

banks

Θετικά οι ευρωαγορές με το επίκεντρο στα οικονομικά data

banks

Εντυπωσιακή ανάκαμψη στις ασιατικές αγορές

banks

Γιατί ανησυχούν έγκριτοι αναλυτές, παρά τα ράλι στις αγορές

banks

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 και ο DAX

banks