23 C
Athens
May 22, 2024
Image default
MARKETS

Εντυπωσιακή ανάκαμψη στις ασιατικές αγορές

Εντυπωσιακή ανάκαμψη στις ασιατικές αγορές

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Παρασκευής (27/10), με τα αποτελέσματα της Amazon να ικανοποιούν τους επενδυτές.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στις ΗΠΑ όπου θα ανακοινωθούν τα πιο πρόσφατα στοιχεία του δείκτη τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης, ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό.

Στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, δίνοντας στις αγορές κάποια άνεση σε μια περίοδο γεωπολιτικής αναταραχής.

Στην Ασία, ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας αναπήδησε 0,9%, αφού έφτασε στο νέο χαμηλό 11 μηνών πριν από μία ημέρα. Ωστόσο, οδεύει προς εβδομαδιαία απώλεια 0,8%, που επιβαρύνεται από τις υψηλές αποδόσεις των ομολόγων, τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και τα μικτά κέρδη στις ΗΠΑ.

Υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες ότι η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς θα μπορούσε να εξαπλωθεί ευρύτερα στη Μέση Ανατολή, οδηγώντας τις τιμές του πετρελαίου να εκτιναχθούν περισσότερο από 1 δολάριο το βαρέλι την Παρασκευή.

Τα blue chips της Κίνας κέρδισαν 1% και ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο άνω του 2%, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι κινέζικες βιομηχανικές εταιρείες επέκτειναν τα κέρδη για δεύτερο μήνα, ενισχύοντας τα σημάδια σταθεροποίησης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 1,38%, κλείνοντας στις 30.991,69 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ «εκτοξεύτηκε» 1,95% στις 17.372 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 0,99% στις 3.017,78 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 2,15% στις 9.771,19 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε άνοδο 0,16% στις 2.302,81 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 6.826,90 μονάδες, κερδίζοντας 0,21%.

  • ασιατικές αγορές
  • ΑΣΙΑ
  • Ωκεανία
  • Αυστραλία
  • Κίνα
  • Nikkei
  • Kospi
  • ιαπωνία

    Related posts

    Ανάκαμψη στις ευρωαγορές μετά τα νέα για τα επιτόκια Fed-ΕΚΤ

    banks

    Τρίτη σερί ανοδική εβδομάδα στη Wall Street

    banks

    Διατηρείται το αρνητικό μομέντουμ στις ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

    banks

    Τεχνολογικό «άλμα» στη Wall Street- Ρεκόρ για Microsoft, Nvidia

    banks

    Πλησιάζει τις 5.000 μονάδες ο S&P 500

    banks

    Απώλειες στις Ευρωαγορές- Συνεχίζει την άνοδο ο DAX

    banks