20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
ECONOMY

Μαρίνα Αρετσούς: Τύμπανα πολέμου από τον Δήμο Καλαμαριάς για το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ

«Τύμπανα πολέμου» άρχισαν να χτυπάνε και επισήμως από την πλευρά του Δήμου Καλαμαριάς ενάντια στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της Μαρίνας της Αρετσούς με το Δημοτικό Συμβούλιο να κατηγορεί το Ταμείο για «αδιανόητο real estate κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα» και «περίκλειστη περιοχή με περίφραξη δυο μέτρων».

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμαριάς αποφάσισε την απόρριψη του σχεδίου του ΤΑΙΠΕΔ στο σύνολό του, όπως αυτό παρουσιάζεται μέσω της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) στη Μαρίνα της Αρετσούς.

Υιοθετώντας την πρόταση γνωμοδότησης της δημοτικής αρχής, την οποία παρουσίασε αναλυτικά η Δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου μιλώντας για τον σχεδιασμό μιας περίκλειστης περιοχής με περίφραξη δύο μέτρων, το Δημοτικό Συμβούλιο απορρίπτει τη Μ.Π.Ε. και ζητά την αναστολή της διαδικασίας διαβούλευσης μέχρι την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ, στο οποίο έχει προσφύγει ο Δήμος Καλαμαριάς, ζητώντας την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος που εγκρίνει το Γενικό Σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Μαρίνα.

Απευθυνόμενη στο σώμα, αλλά και βουλευτές της Θεσσαλονίκης, αντιπεριφερειάρχες και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι είχαν προσκληθεί στην σχετική συνεδρίαση, η κ. Αράπογλου, επέκρινε το ΤΑΙΠΕΔ ότι διεξάγει ένα «επικίνδυνο αστικό πείραμα» στην Καλαμαριά.

Επίσης, ενημέρωσε ότι το σχέδιο των 40 σελίδων της γνωμοδότησης είναι προϊόν ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας επί της Μ.Π.Ε., την οποία απορρίπτει τόσο με όρους νομικούς, τεχνικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς.

«Θα αλλάξει την Καλαμαριά για πάντα»

«Απορρίπτουμε τη μελέτη. Να σταματήσει τώρα η διαβούλευση για ένα σχέδιο που θα δημιουργήσει μία νέα συνθήκη που δε θα είναι ανατάξιμη. Για ένα σχέδιο που εάν το αφήσουμε να εξελιχθεί θα αλλάξει την Καλαμαριά για πάντα», δήλωσε η κ. Αράπογλου, τονίζοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ περιφρόνησε τις παλαιότερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμαριάς, συνεχίζει να περιφρονεί τους αιρετούς και την ίδια την κοινωνία της πόλης και ότι «η Μ.Π.Ε. και το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ είναι στην ουσία ένα αδιανόητο real estate κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα».

Ομόφωνο «όχι» σε κάθε σχέδιο που θα αλλάξει τον χαρακτήρα της περιοχής, στερώντας τον δημόσιο χώρο από τους πολίτες και καταστρέφοντας το αστικό και θαλάσσιο περιβάλλον, είπαν και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της περιοχής.
 

Related posts

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία ετήσιων εντόκων την Τετάρτη

banks

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει γενικευμένη αισχροκέρδεια στην αγορά

banks

State Budget: Primary surplus of 3.6 billion euros in January-July 2023

banks

Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την έκδοση αριθμού προτεραιότητας – Τι πρέπει να γνωρίζετε

banks

Τέλος Χαρτοσήμου: Σε ποιες περιπτώσεις καταργείται και πότε εισάγεται Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγής

banks

Χρ. Τριαντόπουλος: Κρατική αρωγή και για την δεύτερη κακοκαιρία

banks