22.3 C
Athens
September 19, 2024
Image default
BUSINESS

Μεγάλου: Αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς η αναβάθμιση από Moody’s

Την αναβάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς από τη Moody’s σε επενδυτική βαθμίδα Baa3 με θετικές προοπτικές σχολίασε ο CEO της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου

Ειδικότερα, ο κ. Μεγάλου δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα μετά από 14 χρόνια. Το επίτευγμα αυτό συνιστά αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας της Πειραιώς, και αντανακλά την ακλόνητη δέσμευσή μας για πειθαρχία στα χρηματοοικονομικά μεγέθη, στρατηγική ανάπτυξη και δημιουργία αξίας. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε αυτή τη δυναμική και να παράγουμε διατηρήσιμη κερδοφορία για το μέλλον.»

Σημειώνεται ότι εχθές, Δευτέρα, ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την αξιολόγηση μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Πειραιώς σε “Baa3” από “Ba1”, βελτιώνοντας την αξιολόγηση χρέους υψηλής εξασφάλισης κατά δύο βαθμίδες, σε “Baa3” από “Ba2”. Οι προοπτικές για τις αξιολογήσεις του χρέους υψηλής εξασφάλισης και των μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Τράπεζας Πειραιώς παραμένουν θετικές, αντανακλώντας τις προσδοκίες για περαιτέρω αναβαθμίσεις τους επόμενους 12-18 μήνες.

Related posts

Ξεκίνησε ο β’ γυρος για την επιδότηση τόκων δανείων – Ποιους αφορά – Η διαδικασία

banks

Ανθρωπιστική βοήθεια σε Τουρκία-Συρία από την Groupama Ασφαλιστική

banks

ΕΥΔΑΠ: Σε ύψος ρεκόρ το προτεινόμενο μέρισμα

banks

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ επενδύει στην Περλίτες Αιγαίου ΑΕ

banks

Μοτοδυναμική: Οι άξονες ανάκαμψης μετά τις επιδόσεις-ρεκόρ

banks

Intracom: Απέκτησε το 60% της Wonder Nest Retail έναντι 3 εκατ. ευρώ

banks