17.2 C
Athens
April 27, 2024
Image default
MARKETS

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Στο επίκεντρο η Ιαπωνία

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- Στο επίκεντρο η Ιαπωνία

Διαφορετικές τάσεις ακολούθησαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Τρίτης (19/3), με τα βλέμματα να στρέφονται στην Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε κοντά στις 40.000 μονάδες, αφού η κεντρική τράπεζα της χώρας αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2007.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας τερμάτισε επίσημα την πολιτική αρνητικών επιτοκίων, αυξάνοντας τα επιτόκια για πρώτη φορά σε 17 χρόνια στο 0%-0,1% από -0,1%. Η τράπεζα κατάργησε επίσης την πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων, σηματοδοτώντας μια ιστορική αλλαγή πολιτικής.

Ο Nikkei 225 υποχώρησε μετά την ανακοίνωση, αλλά τελικά έκλεισε την ημέρα υψηλότερα.

Σε άλλη συνεδρίαση για τη νομισματική πολιτική, η Reserve Bank of Australia διατήρησε το επιτόκιο αναφοράς στο 4,35% για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

«Ενώ τα πρόσφατα στοιχεία υποδεικνύουν ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί, παραμένει σε υψηλά επίπεδα», ανέφερε η τράπεζα σε δήλωση, προσθέτοντας ότι το διοικητικό συμβούλιο της αναμένει ότι θα χρειαστεί «ακόμη λίγος καιρός» πριν ο πληθωρισμός πέσει στο εύρος στόχου της RBA του 2%-3%.

Ο S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο μετά την απόφαση, παρατείνοντας τα κέρδη από τη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στις ΗΠΑ, και οι τρεις μεγάλοι δείκτες ανέκαμψαν καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας κέρδισαν, ενώ οι επενδυτές περιμένουν τα νεότερα για τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,66% κλείνοντας στις 39.978,50 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διολίσθησε 1,33% στις 16.515 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε πτώση 0,67% στις 3.064,32 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 0,45% στις 9.708,60 μονάδες.

Ο Kospi έπεσε 1,09% στις 2.656,44 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.703,20 μονάδες, κερδίζοντας 0,36%.

#ιαπωνία #Nikkei #Kospi #ΑΣΙΑ #ασιατικές_αγορές #Κίνα

Related posts

Ανοδος στη Wall αλλά σε πορεία για αρνητικό πρόσημο μήνα

banks

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

banks

Wall Street: Κλίμα αισιοδοξίας με ώθηση από τα εταιρικά κέρδη

banks

Ανάκαμψη στη Wall Street χάρη στις μετοχές τεχνολογίας

banks

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές μετά το άλμα πληθωρισμού στις ΗΠΑ

banks

Απώλειες στη Wall Street μετά το ράλι του Νοεμβρίου

banks