32 C
Athens
June 30, 2024
Image default
MARKETS

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές ελέω… Fed

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές ελέω… Fed

Διαφορετικές τάσεις ακολούθησαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Τετάρτης (22/11), με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τα λεπτά που δημοσιεύτηκαν από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve.

Τα λεπτά έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η νομισματική πολιτική έπρεπε να είναι περιοριστική και ότι είχαν μικρή… όρεξη για μειώσεις επιτοκίων.

«Στη συζήτηση για τις προοπτικές πολιτικής, οι συμμετέχοντες συνέχισαν να κρίνουν ότι ήταν κρίσιμο η στάση της νομισματικής πολιτικής να παραμείνει αρκετά περιοριστική για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο στόχο του 2% της Επιτροπής με την πάροδο του χρόνου», αναφέρουν τα πρακτικά. Το επιτόκιο ανέρχεται σήμερα στο 5,25%-5,5%.

Ο Nikkei ανέκαμψε από δύο συνεχόμενες ημέρες απωλειών και σημείωσε άνοδο.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας είπε ότι αναμένει η οικονομία να ανακάμψει αλλά μόνο με μέτριο ρυθμό.

«Η ιαπωνική οικονομία ανακάμπτει με μέτριο ρυθμό, αν και πρόσφατα φαίνεται να έχει εν μέρει… φρενάρει», ανέφερε σε δελτίο τύπου το Γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου της Ιαπωνίας.

Ως βασικοί κίνδυνοι για την ανάπτυξη της Ιαπωνίας αναφέρθηκαν η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση εν μέσω κύκλων σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής και φθίνουσες προοπτικές ταχύτερης ανάκαμψης στην Κίνα.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Σιγκαπούρης αυξήθηκε κατά 1,1% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις για 0,7% και υψηλότερα από την αύξηση 0,5% που παρατηρήθηκε το δεύτερο τρίμηνο.

Το ποσοστό 1,1% ήταν επίσης υψηλότερο από τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, οι οποίοι ανέμεναν ανάπτυξη 0,7%.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι σε τριμηνιαία, εποχικά προσαρμοσμένη βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,4%, πολύ υψηλότερα από το 0,1% που παρατηρήθηκε το δεύτερο τρίμηνο.

Μετά τα αποτελέσματα, το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Σιγκαπούρης αναθεώρησε την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη του ΑΕΠ για τη Σιγκαπούρη σε «περίπου 1%» για το 2023, από 0,5%-1,5% προηγουμένως.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,24%, κλείνοντας στις 33.451,83 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε 0,10% στις 17.748 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε πτώση 0,79% στις 3.043,61 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 1,42% στις 9.855,66 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε άνοδο 0,05% στις 2.511,70 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.073,40 μονάδες, χάνοντας 0,07%.

#ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ_ΜΕΤΟΧΕΣ #ΑΣΙΑ #Ωκεανία #Αυστραλία #Κίνα #Nikkei #Kospi #Χονγκ_Κονγκ

Related posts

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

banks

Συγκρατημένες απώλειες στις ευρωαγορές

banks

Μικρές απώλειες στις Ευρωαγορές με το βλέμμα στα ομόλογα

banks

Επιφυλακτικότητα στη Wall Street- Εντυπωσιακό το α’ εξάμηνο

banks

Μικτά πρόσημα στη Wall Street- Υποχωρεί απ’τα ρεκόρ ο Nasdaq

banks

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Απώλειες στην πρώτη συνεδρίαση του β’ εξαμήνου

banks