18.7 C
Athens
May 5, 2024
Image default
MARKETS

Μικρές απώλειες στις Ευρωαγορές με το βλέμμα στα ομόλογα

Μικρές απώλειες στις Ευρωαγορές με το βλέμμα στα ομόλογα

Ήπιες απώλειες σημείωσαν οι ευρωαγορές στη συνεδρίαση της Τετάρτης (4/10), με τις ανησυχίες να υποχωρούν μερικώς, μετά την αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ομολόγων.

Αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX είχε μικρή υποχώρηση 0,14% στις 440 μονάδες. Μεταξύ των κλάδων υπήρξαν και θετικά και αρνητικά πρόσημα, με τις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου να ηγούνται των απωλειών κατά 2,1%, ενώ οι τεχνολογικές μετοχές «σκαρφάλωσαν» κατά 1,2%.

Ανά χώρα, ο γερμανικός DAX είχε μικρή άνοδο 0,10% στις 15,099 μονάδες, ο βρετανικός FTSE υποχώρησε κατά 0,77% στις 7,412 μονάδες και ο γαλλικός CAC παρέμεινε αμετάβλητος στις 6,996 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διολίσθησε κατά 0,17% στις 27,435 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 έπεσε κατά 0,68% φτάνοντας τις 9.102 μονάδες.

Παρά τη μικρή ανάκαμψη που προέκυψε από την πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων από τα υψηλά 16 ετών, οι ευρωπαϊκές μετοχές εξακολουθούν στην πλειοψηφία τους να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος εδώ και περίπου δύο μήνες, αδυνατώντας προς το παρόν να βρουν στιβαρά στηρίγματα.

Αναφορικά με τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, ήπια άνοδο σημείωσε τον Σεπτέμβριο η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, με τις επιδόσεις του μεταποιητικού τομέα να κρατούν τον σύνθετο δείκτη PMI της S&P Global κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • ΟΜΟΛΟΓΑ
  • δείκτες
  • Κλάδοι
  • Stoxx 600

    Related posts

    Αισιόδοξο άνοιγμα στις ευρωαγορές- Το ενδιαφέρον σε πληθωρισμό και Ιταλία

    banks

    Κοντά στα υψηλά ημέρας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    banks

    Sell off στη Wall Street-«Στα ύψη» οι αποδόσεις των ομολόγων

    banks

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Διχάζουν τα μάκρο

    banks

    Το real estate «κράτησε» σε θετικό έδαφος τις ευρωαγορές

    banks

    Συνεχίζεται η πτώση στις Ευρωαγορές- Αντιστέκεται η BP

    banks