21.2 C
Athens
May 21, 2024
Image default
MARKETS

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή σημαντικών μάκρο ανακοινώσεων

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή σημαντικών μάκρο ανακοινώσεων

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με μικτά πρόσημα την Τρίτη (30/4), μία «γεμάτη» ημέρας με ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων εταιρειών, αλλά και σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 0,1% στις 507.82 μονάδες.

Στη Γερμανία ο DAX μειώνεται κατά 0,22% στις 18,089.45  μονάδες, στη Βρετανία ο FTSE 100 κερδίζει 0,35% στις 8,174.59 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινείται καθοδικά κατά 0,05% στις 8,062.07 μονάδες, στην Ιταλία ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,12% στις 8,062.07 μονάδες και στην Ισπανία ο IBEX 35 διαπραγματεύεται στο -1,08% και τις 10,980.50 μονάδες.

Τα αυτοκίνητα σημειώνουν πτώση 1,24%, ενώ οι τεχνολογικές μετοχές σημειώνουν άνοδο 0,5%.

Τα πρώτα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης για τον Απρίλιο και τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του πρώτου τριμήνου της ζώνης του ενιαίου νομίσματος αναμένονται την Τρίτη, ενώ κέρδη έρχονται μεταξύ άλλων από τις AF-KLM, Stellantis, Capgemini, Mercedes, VW, Lufthansa, Santander, Caixabank, OMV, HSBC, Glencore και Whitbread.

Εν τω μεταξύ, οι αγορές της Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο σε μεγάλο βαθμό, ακολουθώντας τις κινήσεις της Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν τον δείκτη βιομηχανίας στην Κίνα για τον Απρίλιο.

Ταυτόχρονα, τα βλέμματα στρέφονται στην αμερικανική κεντρική τράπεζα (Federal Reserve), η οποία θα ανακοινώσει την Τετάρτη την απόφασή της για τα επιτόκια, στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού, με τους επενδυτές να περιμένουν τις δηλώσεις του προέδρου Jerome Powell, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #Ευρωζώνη #πληθωρισμός #ΑΕΠ #μετοχές #δείκτες

Related posts

Wall Street: Ήπιες μεταβολές μετά το ρεκόρ του S&P 500

banks

Ράλι της Samsung έδωσε σήμα ανόδου στις ασιατικές αγορές

banks

Στη διελκυστίνδα των αποτελεσμάτων και του πληθωρισμού η Wall Street

banks

«Βουτιά» στις ευρωαγορές υπό τον φόβο των κεντρικών τραπεζών

banks

Απώλειες σε Ιαπωνία και Αυστραλία- Βλέμματα σε Fed και γιεν

banks

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall Street

banks