35.4 C
Athens
July 2, 2024
Image default
MARKETS

Μεικτή εικόνα στην Ασία-Ισχυρές απώλειες σε Αυστραλία, Χονγκ Κονγκ

Μεικτή εικόνα στην Ασία-Ισχυρές απώλειες σε Αυστραλία, Χονγκ Κονγκ

Με μεικτά πρόσημα διαπραγματεύονται σήμερα (11/6) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, παρόλο που ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν νέα ιστορικά υψηλά στην Wall Street.

Οι traders στην Ασία περιμένουν την απόφαση της Federal Reserve την Τετάρτη για τα επιτόκια, που θα έρθει μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για τον πληθωρισμό του Μαΐου νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Οι επενδυτές θα αναλύσουν τις νέες προβλέψεις της Fed σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τη συχνότητα των μειώσεων των επιτοκίων. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για μόνο μία μείωση επιτοκίων φέτος, που θα έρθει πιθανότατα το Νοέμβριο.

Οι αγορές σε Αυστραλία, Χονγκ Κονγκ, ηπειρωτική Κίνα και Ταϊβάν επέστρεψαν σήμερα στις συναλλαγές, καθώς παρέμειναν κλειστές τη Δευτέρα λόγω αργίας.

Οι επενδυτές στα ασιατικά χρηματιστήρια εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί σήμερα λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ευρώπη, μετά την ενίσχυση της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές και τις πρόωρες εκλογές στη Γαλλία, εντείνοντας τις ανησυχίες για τη συνοχή της ΕΕ.

Οι κινήσεις ήταν ως επί το πλείστον μετριοπαθείς, με τον ευρύτερο δείκτη της MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας να υποχωρεί κατά 0,5%. Τα κινεζικά blue chip κινήθηκαν χαμηλότερα κατά 1,2%, ενώ το γουάν έφτασε σε χαμηλό επτά μηνών.

Στις σημερινές συναλλαγές, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύεται κατά 0,13% στις 39,107 μονάδες, ενώ στην Αυστραλία ο ASX 200 διολισθαίνει κατά 1,45% στις 7.746,10 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,90% στις 3.023,88 μονάδες και ο Shenzhen Component χάνει 0,40% στις 9.218,61 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng κινείται χαμηλότερα κατά 1,31% στις 18.126 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi κερδίζει 0,33% στις 2.709,97 μονάδες.

#ασιατικές_αγορές

Related posts

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Πληθωρισμός και επιτόκια στο επίκεντρο

banks

Εβδομαδιαία πτώση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street- Διαφοροποιήθηκε ο τεχνολογικός κλάδος

banks

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές- Στο επίκεντρο επιτόκια και πληθωρισμός

banks

Ήπια πτωτικά η Wall Street, παρά τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα

banks

Άνοδος στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» στην συνεδρίαση της Fed

banks