29.2 C
Athens
July 3, 2024
Image default
MARKETS

Με το «δεξί» στο β’ εξάμηνο η Wall Street

Με το «δεξί» στο β’ εξάμηνο η Wall Street

Πρεμιέρα β’ εξαμήνου με κέρδη για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να επωφελούνται από το άκρως θετικό μομέντουμ του προηγούμενου εξαμήνου.

Πιο αναλυτικά, στη συνεδρίαση της Δευτέρας (1/7) ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,60% στις 39.353,48 μονάδες και ο S&P 500 κερδίζει 0,12% στις 5.466,88 μονάδες. Ωστόσο, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,17% στις 17.701,82 μονάδες. Οι τεχνολογικές μετοχές Apple και Alphabet διαπραγματεύονται οριακά υψηλότερα, ενώ αντίθετα η Nvidia υποχωρεί περισσότερο από 1%.

Ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και μετοχές όπως η Nvidia οδήγησε τον S&P 500 σε άνοδο 14,5% το α’ εξάμηνο, ενώ ο Nasdaq έκανε ράλι 18,1%. Ο Dow Jones παρουσίασε χαμηλότερη απόδοση, λόγω της υποχώρησής του το β’ τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 3,8%.

Για το β’ τρίμηνο, ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν κέρδη 3,9% και 8,3%, αντίστοιχα, ενώ ο Dow Jones έχασε 1,7%. Ο Nasdaq πραγματοποίησε το τρίτο θετικό τρίμηνό του στη σειρά για πρώτη φορά μετά από ένα σερί πέντε ανοδικών τριμήνων που έληξε το 2021.

Στην Wall Street ξεκίνησε μια εορταστική εβδομάδα συναλλαγών, καθώς η αγορά θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη λόγω της αργίας της 4ης Ιουλίου. Οι επενδυτές θα πάρουν μια ιδέα για την κατάσταση της απασχόλησης την Παρασκευή, με την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Ιουνίου.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Η χειρότερη εβδομάδα σε βάθος εξαμήνου για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

banks

Ήπια αντίδραση στη Wall Street μετά το πτωτικό σερί

banks

Σε υψηλό πενταμήνου οι ασιατικές μετοχές

banks

Αισιόδοξο άνοιγμα στις ευρωαγορές- Το ενδιαφέρον σε πληθωρισμό και Ιταλία

banks

Τα ιαπωνικά και κινεζικά μάκρο… δίχασαν τις ασιατικές αγορές

banks

Σημαντικές απώλειες στο άνοιγμα των ευρωαγορών- «Βαρίδι» οι τράπεζες

banks