33 C
Athens
July 1, 2024
Image default
POLITICS

Μητσοτάκης: Μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο διεκδικήσεων στην Ευρώπη για την επόμενη πενταετία

Από την πλατεία Συντάγματος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε τα τελευταία μηνύματα συσπείρωσης και συμμετοχής στις κάλπες των ευρωεκλογών, κλείνοντας την προεκλογική περίοδο για τη Νέα Δημοκρατία και επαναλαμβάνοντας τη σπουδαιότητα που έχει για τη χώρα και τους Έλληνες η ψηφοφορία της Κυριακής.

«Μόνο η Νέα Δημοκρατία έχει σχέδιο διεκδικήσεων στην Ευρώπη για την επόμενη πενταετία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Καραμανλής, έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η παράταξη της ΝΔ ήταν εκείνη που κράτησε τη χώρα στην ευρωζώνη το 2015.

Παράλληλα, δήλωσε πως αντιλαμβάνεται την κούραση των πολιτών, ωστόσο, επισήμανε πως «αξίζει τον κόπο η συμμετοχή σε αυτή την κάλπη», υποστηρίζοντας πως «η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια, αδιαφορία και εύκολους πειραματισμούς ή δήθεν διαμαρτυρίες, που ίσως αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες».

«Είμαστε το κόμμα που στηρίζει την ελληνική οικογένεια στην πράξη και όχι στα λόγια», προσέθεσε και επισήμανε ότι ανέλαβε πρωτοβουλίες κατά των αθέμιτων πρακτικών που τροφοδοτούν την ακρίβεια.

Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης λίγο πριν αρχίσει η ομιλία Μητσοτάκη

«Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη»

«Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη», ανέφερε, σημειώνοντας ότι η συγκυρία «δεν επιτρέπει πειραματισμούς».

Επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι διαβάλλει τη χώρα μας στην Ευρώπη και προσέθεσε πως «έχουμε ανάγκη από ευρωβουλευτές που θα φορούν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και αυτό μόνο η ΝΔ μπορεί να το πετύχει».

«Εμείς καθιερώσαμε τον Έβρο το 2020 ως ευρωπαϊκό σύνορο, πιέσαμε την ΕΕ να θέσει πλαφόν στο φυσικό αέριο όταν ξέσπασε η κρίση, ενώ διαπραγματεύτηκα 36 δισ. ευρώ που φέραμε στη χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Κάλεσε τους πολίτες να στείλουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ευρωβουλευτές που θα «είναι απέναντι σε αυτούς που βρέθηκαν για χρόνια στην Ευρώπη, μόνο και μόνο για να δυσφημούν την πατρίδα μας. Που έφτασαν στο σημείο μέχρι και να ζητήσουν τη διακοπή της κοινοτικής χρηματοδότησης. Τέτοιους εκπροσώπους δεν τους θέλουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι τυφλωμένοι από έναν μόνο στόχο: να τραυματιστεί η ΝΔ, να κοντύνει ο Μητσοτάκης και να αμφισβητηθούν όλες μας οι κατακτήσεις εδώ και πέντε χρόνια. Οι αντίπαλοί μας εγείρουν θέμα πολιτικής σταθερότητας. Εμείς σηκώνουμε το γάντι. Η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια, διεκδικώντας σιγουριά και συνέχεια σε μια τροχιά που μας οδηγεί όλο και πιο κοντά στην ανεπτυγμένη Ευρώπη. Όλη η Ελλάδα θα είναι και πάλι μπλε, όπως μπλε είναι σήμερα και το Σύνταγμα», σημείωσε χαρακτηρίζοντας τις ευρωεκλογές μια «κρίσιμη εθνική κάλπη».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε ειδικότερα τους νέους να πάνε την Κυριακή να ψηφίσουν και έκανε αναφορά στο ψηφιακό φροντιστήριο, αλλά και στα δημόσια πανεπιστήμια, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση στηρίζει τη δημόσια παιδεία, «όχι τη βαριοπούλα».

«Η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια, αδιαφορία και εύκολους πειραματισμούς ή δήθεν διαμαρτυρίες, που ίσως αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες»

«Νιώθουμε, ακούμε, δρούμε και προσπαθούμε»

Μιλώντας για την ακρίβεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια μάχη διαρκείας και υποσχέθηκε πως «μέχρι να την κερδίσουμε, δεν θα πάψουμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας».

«Αντιτάσσω τέσσερα ρήματα: Νιώθουμε, ακούμε, δρούμε και προσπαθούμε, γιατί η Ελλάδα του 2024 είναι μια νέα Ελλάδα, μια διαφορετική Ελλάδα, μια πολύ καλύτερη Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά, στέλνοντας μήνυμα κατά της αποχής: «Δεν μπορεί αυτή η ψήφος είναι αψήφιστη».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η αντιπολίτευση «με τον λαϊκισμό της, θέλει να ναρκοθετήσει την τροχιά της χώρας προς την Ευρώπη» και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμά του, «ο Θεός να το κάνει πρόγραμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ έστρεψε τα «πυρά» του και δεξιότερα της ΝΔ, «φωτογραφίζοντας» τον Κυριάκο Βελόπουλο «που τάζει συντάξεις 4.000 ευρώ», και καταφέρθηκε εναντίον των «τηλε-εμπόρων της θρησκείας και της πίστης».

Επιπλέον, κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά σε όσους τάζουν «λεφτόδεντρα».

Μιλώντας για τα εθνικά μας θέματα, ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος των Τιράνων και των Σκοπίων περνάει μέσα από την Αθήνα, ενώ αναφέρθηκε και στις σχέσεις με την Τουρκία, λέγοντας ότι «θέλουμε να ζούμε γειτονικά, χωρίς επικίνδυνες εντάσεις».

«Υποδεχόμαστες τις ευρωεκλογές με εμπειρία και αυτοπεποίθηση. Ζητούμε την ψήφο των πολιτών ως μια εντολή ευθύνης και συνέχειας για λιγότερες καθυστερήσεις και περισσότερες μεταρρυθμίσεις», επισήμανε, ζητώντας να «ντύσουμε στα μπλε την Ελλάδα με μια νίκη και με στόχο να βρεθούμε πιο κοντά στην Ευρώπη».

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Όρισε το στόχο για τις ευρωεκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης – Τι σημαίνει «απόλυτη ανατροπή»

banks1

Κέντρο περίθαλψης ζώων κατασκευάζεται στη Δ. Λέσβο

banks

Μάντζος: Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για την πυρκαγιά στην αποθήκη πυρομαχικών

banks1

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά το απόγευμα το συνέδριο – Η εύθραυστη «εκεχειρία» και τα στρατόπεδα

banks1

Με drones ενισχύθηκε η αστυνομία και η πυροσβεστική στα Ιόνια Νησιά

banks1

Μητσοτάκης – Γιατί η Ελλάδα επέλεξε τις γαλλικές φρεγάτες έναντι των αμερικανικών

banks