22.3 C
Athens
September 19, 2024
Image default
WORLD

Μπάιντεν: Οι μυστικές υπηρεσίες χρειάζονται περισσότερη βοήθεια

- 17:33

Η Μυστική Υπηρεσία, η οποία είναι αρμόδια για την ασφάλεια των εν ενεργεία και των πρώην προέδρων των ΗΠΑ, “χρειάζεται περισσότερη βοήθεια”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μία ημέρα μετά τη φερόμενη απόπειρα δολοφονίας, η δεύτερη κατά σειρά, του Ντόναλντ Τραμπ.  Η πρώτη απόπειρα, τον Ιούλιο, οδήγησε στην παραίτηση της επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας.

Ο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη πλήρη αναφορά για το περιστατικό της Κυριακής στη Φλόριντα και ότι είναι ευγνώμων που ο πρώην πρόεδρος είναι καλά.

Δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Μπάιντεν αν η Μυστική Υπηρεσία χρειάζεται περισσότερα χρήματα ή προσωπικό και ο Μπάιντεν είπε ότι πράγματι υπάρχει αυτή η ανάγκη. “‘Ενα πράγμα θέλω να ξεκαθαρίσω: η Υπηρεσία χρειάζεται περισσότερη βοήθεια”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Και νομίζω ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους, αν όντως χρειάζονται περισσότερους υπαλλήλους”.

“Η μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι να έχουμε τις απαντήσεις για να καταλάβουμε πώς ο πρόεδρος Τραμπ έγινε στόχος πολλών αποπειρών δολοφονίας”, σχολίασε στην πλατφόρμα Χ ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το BBC, ο ύποπτος που συνελήφθη δεν πυροβόλησε, επιβεβαίωσε ο σερίφης της κομητείας Παλμ Μπιτς, Ρις Μπράντσο. Σε συνέντευξή του, στο Fox News, ο Μπράντσο είπε ότι ένας πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας άνοιξε πυρ αφού είδε μια καραμπίνα να ξεπροβάλλει μέσα από θάμνους και δεν είναι γνωστό τι χτύπησαν οι σφαίρες αυτές. Είπε επίσης ότι βρέθηκαν κεραμικά πλακάκια μέσα σε σακίδια πλάτης όπου εντοπίστηκε ο ύποπτος, “το οποίο νομίζω ότι ήταν μια προσπάθεια να έχει ένα πράγμα τύπου αλεξίσφαιρου κρεμασμένο στον φράχτη”. “Είχαμε περικυκλώσει το μέρος με ελικόπτερα και σκυλιά μέσα σε λίγα λεπτά”, πρόσθεσε.

Ο Μπράντσο είπε ότι μεταξύ των ερωτημάτων που προσπαθούν να απαντήσουν οι αρχές είναι πού έμενε ο ύποπτος στη Φλόριντα και πώς έφτασε εκεί, δεδομένου ότι πιστεύεται ότι ζούσε στη Χαβάη. “Κατά τα άλλα, βρίσκεται στη φυλακή μας, στο ομοσπονδιακό κρατητήριο”. Ο ύποπτος, Ryan Wesley Routh, 58 ετών, μπορεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο τις επόμενες ώρες και αναμένεται να αντιμετωπίσει ομοσπονδιακές κατηγορίες.

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας “δεν είναι εν ενεργεία πρόεδρος. Εάν ήταν, θα είχαμε περικυκλώσει το γήπεδο γκολφ (σ.σ. όπου βρισκόταν την Κυριακή). Αλλά επειδή δεν είναι, ο μηχανισμός ασφαλείας περιορίζεται στα σημεία που επιλέγει η Μυστική Υπηρεσία” η οποία “κάνει ακριβώς αυτό που θα έπρεπε να κάνει”, σχολίασε την Κυριακή ο Μπράντσο.

Παράλληλα, ο Τραμπ αναμένεται να συναντηθεί με τον εκτελούντα χρέη διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας Ρόναλντ Ρόου, μετέδωσε το CBS News. Ο Ρόου ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή μετά την παραίτηση της Κίμπερλι Τσιτλ μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ τον Ιούλιο.

Διαβάστε ακόμα: 

Related posts

Γάζα: Ελπίδα για εκεχειρία παρά την κλιμάκωση των μαχών

banks

Ο Σάντσεθ στηρίζει την έκκληση του Γκουτέρες για τη Λωρίδα της Γάζας

banks

Ισπανία: Μεγάλη πυρκαγιά σε 14ώροφο συγκρότημα κατοικιών στη Βαλένθια

banks

Μπάιντεν: Το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας έγινε από ρουκέτα που αστόχησε και εκτοξεύτηκε από “τρομοκρατική οργάνωση”

banks

Η Ρωσία ζητά να δικαστεί ο Ουκρανός πρώην μέλος των Ες-Ες που επαινέθηκε στην καναδική Βουλή

banks

ΕΕ: Απέτυχαν εκ νέου οι συνομιλίες υψηλού επιπέδου μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας

banks