36.1 C
Athens
July 8, 2024
Image default
WORLD

Νέα λεκτική γκάφα Μπάιντεν: Είμαι υπερήφανος που είμαι “η πρώτη μαύρη γυναίκα” που υπηρετεί στον Λευκό Οίκο

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε “υπερήφανος” που είναι η πρώτη “μαύρη γυναίκα που υπηρέτησε με μαύρο πρόεδρο”, σε μια από μια σειρά λεκτικών γκάφες καθώς οι ΗΠΑ γιόρταζαν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας την 4η Ιουλίου.

Μια εβδομάδα μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ του Μπάιντεν με τον Ντόναλντ Τραμπ, που οδήγησε σε σκέψεις απόσυρσης του Δημοκρατικού προέδρου των ΗΠΑ από την κούρσα των προεδρικών εκλογών, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους μπέρδεψε τα λόγια του κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον ραδιοφωνικό σταθμό Wurd της Φιλαδέλφεια, μπερδεύοντας τον εαυτό του με την Καμάλα Χάρις, αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

“Παρεμπιπτόντως, είμαι περήφανος που είμαι, όπως είπα, ο πρώτος αντιπρόεδρος, η πρώτη μαύρη γυναίκα… που υπηρέτησε με έναν μαύρο πρόεδρο”, είπε, μπλέκοντας στη μέση και την περίοδο οκτώ ετών που ο ίδιος υπηρετούσε ως αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

Τόσο ο κ. Ομπάμα όσο και η κ. Χάρις έγραψαν ιστορία όταν εξελέγησαν το 2008 και το 2020, αντίστοιχα, εκείνος ως ο πρώτος μαύρος πρόεδρος και εκείνη ως η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος και η πρώτη γυναίκα που κατείχε τη θέση της αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Νωρίτερα στη συνέντευξη, ο κ. Μπάιντεν είχε αναφερθεί ορθά στην κ. Χάρις και στην πρώτης μαύρη γυναίκα στο Ανώτατο Δικαστήριο, της δικαστού Κετάντζι Μπράουν Τζάκσον.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο κ. Μπάιντεν, 81 ετών, μπέρδεψε τα λόγια του ενώ μιλούσε σε οικογένειες στρατιωτικών στο νότιο τμήμα του κήπου του Λευκού Οίκου.

Κατά τη διάρκεια μιας τετράλεπτης ομιλίας είπε ότι “δεν πάει πουθενά”, ωστόσο φάνηκε να μπερδεύεται όταν αναφέρθηκε στον κ. Τραμπ ως “έναν από τους συναδέλφους μας”.

Τα νέα λάθη θα αυξήσουν την πίεση στον κ. Μπάιντεν να παραιτηθεί ως υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία, καθώς το κόμμα ανησυχεί ολοένα και περισσότερο για την ικανότητά του να νικήσει τον Τραμπ τον Νοέμβριο.

Την Τετάρτη, ο Μπάιντεν απευθύνθηκε στους Δημοκρατικούς κυβερνήτες πολιτειών των ΗΠΑ, επιμένοντας ότι διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να νικήσει τον Τραμπ και ζήτησε την υποστήριξή τους.

Ωστόσο, οι New York Times ανέφεραν ότι τους είπε επίσης ότι πρέπει πλέον να κοιμάται περισσότερο και να δουλεύει λιγότερες ώρες. Είπε επίσης ότι δεν θα πρέπει να διοργανώνει εκδηλώσεις μετά τις 8 το βράδυ.

Ενώ μια χούφτα εκλεγμένων Δημοκρατικών ζήτησε από τον Μπάιντεν να παραιτηθεί, οι περισσότεροι συνεχίζουν να τον στηρίζουν.

Ο κ. Μπάιντεν σχεδιάζει να βρεθεί στη Φιλαδέλφεια την Κυριακή και να δώσει πλήρη συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα.

Related posts

Δημοσίευμα: Το Ισραήλ θα καθυστερήσει τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα γιατί οι ΗΠΑ θέλουν να εγκαταστήσουν αεράμυνες

banks

Η Νορβηγία θα διευκολύνει τη μεταφορά κεφαλαίων από το Ισραήλ στην Παλαιστινιακή Αρχή

banks

Ισραηλινός διπλωμάτης δέχτηκε επίθεση στο Πεκίνο

banks

Ο αγροτικός αναβρασμός στην Ευρώπη και το κόκκινο πανί της νέας “πράσινης” ΚΑΠ

banks

Οι ΗΠΑ στέλνουν στο Ισραήλ δύο αντιπυραυλικά συστήματα Iron Dome που έχουν αγοράσει

banks

Telegraph: ΗΠΑ και Βρετανία ετοιμάζονται για άμεση στρατιωτική δράση κατά Χούθι – Έκτακτο υπουργικό από τον Σούνακ

banks