18.7 C
Athens
April 28, 2024
Image default
POLITICS

«Να μπει η αστυνομία στο νοσοκομείο» – Τι πρότεινε ο Συρίγος για την λήξη της κατάληψης των φοιτητών ιατρικής

Την παρέμβαση της αστυνομίας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης πρότεινε ο Άγγελος Συρίγος, προκειμένου να σταματήσει η κατάληψη από τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Σε συνέντευξη του, ο πρώην υπουργός ρωτήθηκε για το εάν χρειάζεται αστυνομική επέμβαση και για την Ιατρική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) και απάντησε πως «πρέπει να καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι οι καταλήψεις δημοσίου χώρου είναι παράνομη πράξη. Δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνεται ανεκτό σε κάποιες περιπτώσεις και σε κάποιες άλλες να μη γίνει».

«Υπέρ των ήπιων δράσεων»

Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός ανέφερε «Δεν μπορώ να σας πω από την Αθήνα ποιες είναι οι ακριβείς συνθήκες κι αν μπορούν να φύγουν οι καταληψίες με παρέμβαση των ίδιων των πανεπιστημιακών αρχών ή αν τα πράγματα είναι πιο έντονα και πρέπει να χρειαστεί η παρουσία αστυνομίας».

Ακόμη ο ίδιος υποστήριξε πως είναι «υπέρ των ήπιων δράσεων», γιατί «δεν χρειάζεται να καταφεύγεις κάθε φορά στην αστυνομία». Ωστόσο, πρόσθεσε πως «αν δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι για να λήξει μια κατάληψη η αστυνομία είναι η λύση. Η αστυνομία είναι για να σταματά παράνομες καταστάσεις» σημείωσε.

Σημειώνεται ότι η παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων την Κυριακή στη Νομική συνοδεύτηκε από 18 προσαγωγές από τις οποίες οι 12 μετατράπηκαν σε συλλήψεις και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απαγγελία κατηγοριών για «διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας».

Δείτε το βίντεο

Related posts

Μυλωνάκης για Βελόπουλο: «Του δίναμε κάθε μήνα 500 ευρώ μαύρα, πού πήγαν τα λεφτά;»

banks1

Συνεχίζει τις συναντήσεις του με τους Δημότες Πειραιά, ο Γιάννης Μώραλης

banks1

Με νέο στέγαστρο το κολυμβητήριο στη Λαμία

banks

Τουρκία – Συνεχίζει τις προκλήσεις με παράνομη Navtex – Στο Αιγαίο κοντά στη Λέσβο το ερευνητικό Yunus

banks

Νέα παρέμβαση της Τουρκίας στη Θράκη – Ζητά μειωμένο ωράριο τις Παρασκευές στα μειονοτικά σχολεία

banks

Νέες αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Έφυγε η πλειοψηφία της νεολαίας σε Μεσσηνία και Αρκαδία

banks1