20.9 C
Athens
September 20, 2024
Image default
MARKETS

Νευρικότητα στη Wall Street εν αναμονή στοιχείων για τον πληθωρισμό

Νευρικότητα στη Wall Street εν αναμονή στοιχείων για τον πληθωρισμό

Πτώση σημειώνει στη συνεδρίαση της Δευτέρας (12/8) η Wall Street, μετά από τις ανοδικές κινήσεις στο άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τα νεότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό, λίγο μετά την ανάκαμψη της αγοράς από την απότομη πτώση της περασμένης εβδομάδας.

Ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,49% στις 39.303,68 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,27% στις 5.329,90 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite υποχωρεί κατά 0,05% στις 16.737,24 μονάδες.

Οι μετοχές της Nvidia ενισχύονται κατά 2,56%. Οι μετοχές της Apple σημειώνουν άνοδο 0,40%.

Η επικείμενη δέσμη στοιχείων για τον πληθωρισμό θα είναι καθοριστική για τις αγορές, καθώς η νευρικότητα διατηρείται, μετά την αυξημένη μεταβλητότητα. Η έκθεση της Τετάρτης για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουλίου θα είναι ένα καίριο «σύνθημα» για το αν η οικονομία παραμένει υγιής ή αν υπάρχει λόγος ανησυχίας μετά την αδύναμη έκθεση του Ιουλίου για τις μισθοδοσίες, η οποία συνέβαλε στο πρόσφατο sell-off.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 5 Αυγούστου, όταν ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 8,5% από την κορυφή του (εντός του εύρους μιας φυσιολογικής/υγιούς υποχώρησης 5-10%), τέθηκε ένα βραχυπρόθεσμο χαμηλό και (διατηρήθηκαν) σημαντικά τεχνικά επίπεδα στήριξης», έγραψε, τη Δευτέρα, η Lori Calvasina, επικεφαλής της RBC Capital Markets για την έρευνα παγκόσμιας στρατηγικής. «Παραμένουμε σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να διατηρηθούν οι ασταθείς συνθήκες για λίγο ακόμη και δεν αποκλείουμε νέες ανησυχίες για την ανάπτυξη, εάν οι ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων συνεχίσουν να απογοητεύουν».

Την Παρασκευή, όλοι οι βασικοί δείκτες ενισχύθηκαν, αλλά σταμάτησαν λίγο πριν από την πλήρη ανάκαμψη. Ο Dow ολοκλήρωσε την εβδομάδα 0,6% χαμηλότερα, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με πτώση μόλις 0,04% και ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq Composite με απώλειες 0,18%. Η Wall Street ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με ένα απότομο sell-off, λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ.

«Τα συναισθήματα είναι έντονα και οι διακυμάνσεις της αγοράς τείνουν να συγκεντρώνονται, οπότε δεν θα με σοκάρει αν έχουμε άλλη μια εβδομάδα αναταραχών», δήλωσε στο CNBC η Callie Cox, επικεφαλής σύμβουλος της Ritholtz Wealth Management. «Οι άνθρωποι αρχίζουν να προετοιμάζονται για ύφεση, παρόλο που δεν υπάρχει κρίση. Ο φόβος συχνά λειτουργεί υπέρ μας, ως επενδυτές στο χρηματιστήριο. Είναι πιθανά περισσότερα ράλι «ανακούφισης», αν τα οικονομικά στοιχεία διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα, ενώ οι ευαίσθητοι στα επιτόκια τομείς θα μπορούσαν να συνεχίσουν να οδηγούν την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα», σημείωσε.

Η Wall Street αναμένει, επίσης, την έκθεση για τον δείκτη τιμών παραγωγού του Ιουλίου την Τρίτη. Οι λιανικές πωλήσεις του Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη.

#nyse #Wall_Street #νευρικότητα #Πτώση

Related posts

Κέρδη στις ασιατικές αγορές… περιμένοντας Μπάιντεν και Σι

banks

Απώλειες σε Ιαπωνία και Αυστραλία- Βλέμματα σε Fed και γιεν

banks

Πρώτη φορά πάνω από τις 500 μονάδες ο Stoxx 600

banks

Με μικτά πρόσημα ξεκινούν την νέα εβδομάδα οι ευρωαγορές

banks

Οριακή πτώση στη Wall Street, με το «βλέμμα» στη Fed

banks

Ο Hang Seng οδήγησε σε κέρδη την Ασία

banks