26.1 C
Athens
June 29, 2024
Image default
WORLD

Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν τη βόρεια και τη νότια Γάζα, συγκρούονται με τη Χαμάς στη Ράφα

Οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκόπησαν αρκετές περιοχές σε όλη τη Γάζα σήμερα, ενώ κάτοικοι ανέφεραν σφοδρές συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Ράφα, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Κάτοικοι δήλωσαν ότι οι μάχες εντάθηκαν στην περιοχή Τελ Αλ-Σουλτάν στη δυτική Ράφα, οπου τεθωρακισμένα προσπαθούσαν επίσης να προωθηθούν προς τα βόρεια εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων. Οι ένοπλες πτέρυγες της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ δήλωσαν ότι μαχητές επιτέθηκαν στις ισραηλινές δυνάμεις με αντιαρματικούς πυραύλους και οβίδες.

Από τις αρχές Μαΐου, οι χερσαίες συγκρούσεις έχουν επικεντρωθεί στη Ράφα, που γειτνιάζει με την Αίγυπτο στο νότιο άκρο της Γάζας, όπου περίπου οι μισοί από τους 2,3 εκατ. κατοίκους του θύλακα έχουν βρει καταφύγιο έχοντας εγκαταλείψει άλλες περιοχές. Οι περισσότεροι έχουν έκτοτε αναγκαστεί να μετακινηθούν και πάλι αλλού.

Σύμφωνα με υγειονομικούς, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πυραυλικό πλήγμα στη Ράφα νωρίτερα σήμερα. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σε ανακοίνωση ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν μαχητή της Χαμάς που εμπλεκόταν στη λαθραία μεταφορά όπλων διά μέσου των συνόρων μεταξύ της Ράφας και της Αιγύπτου. Δήλωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν δεκάδες στόχους μαχητών στη Ράφα κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεταξύ των οποίων ενόπλους, στρατιωτικές δομές και σήραγγες.

Στην πόλη Μπέιτ Λαχία, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ισραηλινή αεροπορική επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα σπίτι, να σκοτωθούν τέσσερις Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν αρκετοί άλλοι, σύμφωνα με υγειονομικούς.

Σοβαρή έλλειψη τροφίμων

Στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνιοι κάνουν λόγο για σοβαρή έλλειψη τροφίμων και αλματώδη αύξηση των τιμών, ενώ αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας δήλωσαν ότι χιλιάδες παιδιά πάσχουν από υποσιτισμό που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 30 από τις 7 Οκτωβρίου.

“Υπάρχει μόνο αλεύρι και κονσέρβες, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να φάμε, καθόλου λαχανικά, καθόλου κρέας και καθόλου γάλα. Έχω χάσει πάνω από 25 κιλά σωματικού βάρους”, δήλωσε ο Αμπού Μουσταφά, που ζει στην Πόλη της Γάζας, με την οικογένειά του.

Το σπίτι τους χτυπήθηκε την περασμένη εβδομάδα από ισραηλινό τεθωρακισμένο, που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του πάνω ορόφου, αναγκάζοντας την οικογένεια να διαμένει στον κάτω όροφο. “Ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν ασφαλή μέρη στην Γάζα”, δήλωσε.

“Εκτός από τον βομβαρδισμό, υπάρχει ένας ακόμα ισραηλινός πόλεμος που διεξάγεται στη βόρεια Γάζα, η λιμοκτονία. Οι άνθρωποι συναντιούνται στον δρόμο και δεν αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλο καθώς έχουν χάσει βάρος και φαίνονται γερασμένοι”, δήλωσε ο Αμπού Μουσταφά στο Reuters μέσω εφαρμογής μηνυμάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: 

Related posts

Κρούσμα λογοκρισίας στην ιταλική RAI;

banks

Πεντάγωνο: Επιπλέον 900 Αμερικανοί στρατιώτες στη Μέση Ανατολή

banks

Λουχάνσκ: Ουκρανικά πλήγματα σε δεξαμενή πετρελαίου – Τρεις νεκροί

banks

Ισπανία: Οξύνονται οι αντιδράσεις για το σχέδιο Σάντσεθ περί αμνήστευσης των Καταλανών αποσχιστών

banks

Στόχος των Χούθι ένα ακόμα πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

banks

Έφοδος FBI σε σπίτα ατόμων που συνδέονται με το σκάνδαλο με τις “τουρκικές μίζες” προς τον δήμαρχο Νέας Υορκης

banks