28.9 C
Athens
September 28, 2024
Image default
MARKETS

Ολοταχώς για εβδομαδιαία άνοδο η Wall Street

Ολοταχώς για εβδομαδιαία άνοδο η Wall Street

Απώλειες καταγράφουν την Παρασκευή (21/6) οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, με έμφαση στα δεδομένα των επιχειρηματικών ερευνών για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την ανθεκτικότητα της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,09% στις 39.169,68 μονάδες. Από την άλλη πλευρά, ο S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,16% στις 5.464,18 μονάδες και ο Nasdaq χάνει 0,12% στις 17.701,08 μονάδες.

Ο S&P 500 σημείωσε πτώση χθες, αφού προηγουμένως είχε «χτυπήσει» ενδοσυνεδριακό ρεκόρ πάνω από τις 5.500 μονάδες, για πρώτη φορά στα χρονικά. Και οι τρεις βασικοί δείκτες βρίσκονται σε τροχιά εβδομαδιαίων κερδών. Ο S&P 500 καταγράφει άνοδο περίπου 0,8%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,2%. Ο Dow Jones κινείται υψηλότερα κατά 1,4%.

Η μετοχή της Nvidia υποχωρεί περισσότερο από 2% στην έναρξη της σημερινής διαπραγμάτευσης. Την Πέμπτη, η μετοχή έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών πριν οπισθοχωρήσει περισσότερο από 3%. Παρόλα αυτά, ο κατασκευαστής chip εξακολουθεί να κερδίζει πάνω από 150% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας για λίγο τη Microsoft ως η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

Οι συναλλαγές την Παρασκευή χαρακτηρίζονται από έντονη μεταβλητότητα λόγω του triple witching, δηλαδή της λήξης των δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών, των δικαιωμάτων προαίρεσης σε χρηματιστηριακούς δείκτες και των δικαιωμάτων μελλοντικής εκπλήρωσης σε χρηματιστηριακό δείκτη.

#WALL_STREET_ΗΠΑ

Related posts

Το γαλλικό χρηματιστήριο έχασε τα… ηνία του κορυφαίου της Ευρώπης

banks

Στα «πράσινα» οι ευρωαγορές μετά τα στοιχεία του PMI

banks

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street- Διαφοροποιήθηκε ο τεχνολογικός κλάδος

banks

Απώλειες στις ευρωαγορές, καθώς το θετικό κλίμα υποχωρεί

banks

Wall Street: Πρόσω ολοταχώς για την καλύτερη εβδομάδα του τριμήνου

banks

Ευρωαγορές: Προσπάθεια ανάκαμψης μετά την ισχυρή πτώση της Τρίτης

banks